duminică, octombrie 1, 2023
ACTUALITATEBlue Air suspendă toate cursele programate cu plecare din România, având conturile...

Blue Air suspendă toate cursele programate cu plecare din România, având conturile blocate. Ciucă intervine, ministrul Mediului cere reluarea imediată a zborurilor. HAOS și REVOLTĂ la Otopeni VIDEO

Compania aeriană low-cost Blue Air suspendă, până luni, toate cursele programate cu plecare din România, având conturile blocate, anunță Profit.ro.

Conform datelor prezentate de autorități, circa 3.000 de pasageri ar fi afectați.

Peste 1.000 de pasageri nu și-au mai putut continua drumul și au rămas blocați pe Aeroportul Otopeni din Capitală, după ce compania aeriană Blue Air a anunțat anularea tuturor zborurilor din România. Oamenii realizaseră toate formalitățile și urmau să se urce în șapte aeronave pentru a fi duși la destinație. După decizia companiei, pasagerii au trebuit să facă din nou formalitățile de revenire în țară și s-au întors în terminalul Plecări.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că a discutat cu ministrul Mediului – conturile fiind blocate de Administrația Fondului pentru Mediu, instituție aflată în subordinea ministerului – și i-a cerut să deblocheze situația, pentru a nu afecta pasagerii.

„Conturile au fost blocate de AFM pentru că BlueAir este în procedură de executare silită deoarece nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze de seră, motiv pentru care s-a procedat la recuperarea creanței. Decizia de a suspenda zborurile este nejustificată. Cer Blue Air să reia zborurile imediat și să ceară AFM eșalonarea datoriilor”, a spus Ministrul Mediului.

Conturile au fost blocate de către Administrația pentru Fondul de Mediu, deoarece compania Blue Air are datorii de peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat, conform legii, la recuperarea acestei creanțe, a afirmat ministrul Mediului.

Mai multe detalii găsiți aici.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

5 COMENTARII

 1. Cum se face ca romanii astia de “dreapta”, anti-comunisti, libertarieni, care spun ca “statul” este de porc, piata libera rezolva orice, sectorul privat este panaceu universal,….sa desfintam tot ce mai este de stat, inclusiv sistem medical si de invatamant,…..ehe, cand apare o problema la o companie 100% privata, imediat sa intorc catre stat….sa ne ajute “statu'”, sa ne nea guvernu’….huo guvernu’ a abondonat oamenii !?

  Acum cativa ani, nu multi, la un concert in Las Vegas au fost impuscati foarte multi oameni, unii din pacate nu au mai supravietuit iar unii, si mai multi au fost raniti. Celor raniti care nu aveau asigurare medicala, si erau cam 80%, nu li s-a mai acordat nici un fel de tratament sau ajutor in afara de cel dat la fata locului, pe motiv ca nu au asigurare medicala.

  In antiteza, un stat cu o eficienta administrativa foarte scazuta, ca cel roman, asa cum este el de bine de rau a suportat cheltuielile de tratament si de recuperare a supravietuitorilor de la Colectiv, si bine a facut, cu toate ca multi dintre supravietuitori nu erau asigurati.

 2. Ăia au avut conturile blocate pentru un motiv, nu?
  Păi ce fac ăștia, se joacă de-a legile? Dacă-i lasă să zboare și pe mai departe este o încurajare pe față la nerespectarea tuturor legilor.

  • Nu e chiar așa!

   in timpul pandemiei au fost demolați de restricții, ei tocmai cumpăraseră avioane noi in leasing

   ei sunt prima victimă mare a falimentelor de masă din pandemie. nu și au mai revenit de atunci și tot incearcă să revină.

   in plus Tancsos Barna a băgat taxa pe certificate ecologice, deci firma e o victimă a ecolojismului, oamenii o să vadă cum este fără luxul de a te duce cu avionul.

   Tot Tancsos Barna udemeristul a făcut un serviciu frumos pentru ungurii de la VViss Air, ce fain le curăță UDMR competitorul principal in România, să vină ungurii să ia cota de piață, nu?

   • @ Alin: Mă tem că aveți dreptate! Aveți mai sus un vajnic susținător al legii în România. Omul nu o fi avut de-a face nici cu legile, nici cu aplicanții lor, recte justiția română. Ferice de el!!!

   • @Alin si eu cred la fel. Ne executa sistematic, au toate pozitiile cheie in stat.
    Problema e tot la noi, una ca ne-am vandut singuri timp de 30 de ani, pas cu pas, asta fiind problema sistemica, si doi, pe problema curenta, suntem disperati sa mergem in strainatate, tragem la aia ca mustele la kkt, la propriu, ca mergem sa-i stergem la fund.
    Ne tot vaitam ca aici murim de foame.. daca nu ne-am fi vandut pamantul pe 3 lei la straini, astia fac acum miliarde aici valorificandu-l, si noi sclavi pe 1000 de euro la ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate