joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEMinisterul Economiei a confirmat presiunile Ambasadei Franței ca statul român să oprească...

Ministerul Economiei a confirmat presiunile Ambasadei Franței ca statul român să oprească amenzile agenților economici cu patroni francezi. Un deputat AUR cere reacția MAE: Nu suntem slugi!

Ministerul Economiei a admis, într-o interpelare, că reprezentanții Franței la București (foto) au recurs la presiuni asupra autorităților române pentru a înceta controalele asupra retailerilor care au patronat din Hexagon.

Anunțul a fost făcut de către deputatul AUR de Dolj, Ringo Dămureanu. El a cerut Ministerului Afacerilor Externe să o convoace pe ambasadoarea Franței la București.

„În urma întrebării pe care am adresat-o Ministerului Economiei, s-a făcut lumină în cazul intervenției neprotocolare a Ambasadei Franței asupra unor oficiali români de la Ministerul Economiei și ANPC. Răspunsul comunicat arată că reprezentanții francezi au exercitat presiuni inacceptabile asupra oficialilor români, pentru ca ANPC să renunțe la a mai efectua controale și a da amenzi unor supermarket-uri cu capital francez. Mai mult, în urma acestor presiuni, șeful ANPC a fost demis din funcție de Florin Cîțu, aflând despre asta direct din Monitorul Oficial. Cer intervenția urgentă a ministrului de Externe Bogdan Aurescu și transmiterea unui mesaj ferm: România are niște legi și trebuie respectate, iar autoritățile de control își fac treaba, indiferent de numele și statutul celor care se află în fața lor. Nu suntem slugi și nu acceptăm să fim tratați ca niște slugi”, a declarat deputatul AUR.

În acest context, Ambasada Franței a mințit când a afirmat într-un răspuns adresat Asociației Pro Consumatori că nu au avut loc astfel de întâlniri cu reprezentanții statului român.

Coincidență sau nu, șeful ANPC a fost demis de premierul interimar Florin Cîțu după controalele și amenzile aplicate marilor retaileri.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE