marți, mai 21, 2024
ACTUALITATES-au epuizat torționarii din închisorile comuniste? IICCMER a găsit alte ținte: ...

S-au epuizat torționarii din închisorile comuniste? IICCMER a găsit alte ținte: Adrian Păunescu și Cenaclul Flacăra

Într-o intervenție neașteptată, dată fiind misiunea sa, Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului din România (IICCMER), a găsit de cuviință să critice inițiativa organizării private a unui „Cenaclu Flacăra”, în memoria poetului Adrian Păunescu.

IICCMER a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă,  „surprinderea și indignarea în legătură cu anunțul organizării unui eveniment cultural cu denumirea de „Cenaclul Flacăra””, iar pe Adrian Păunescu l-a numit „poet de curte” al regimului Ceaușescu.

Directorul IICCMER, Daniel Șandru, îi cere lui Andrei Păunescu „să înceteze organizarea acestei manifestări care, repet, nu este altceva decât o palmă adresată memoriei victimelor unui regim barbar, dar și o modalitate de manipulare a tinerei generații”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

IICCMER, a cărui activitate recentă a fost marcată de scandaluri și nicio realizare în registrul trimiterii în judecată a vreunui torționar din închisorile comuniste, a găsit de cuviință să se lanseze asupra unui eveniment privat, la care vor participa nume precum Mircea Vintila, Mircea Baniciu, Magda Puskas, Emeric Imre Imi, Cristian Buică, Valentin Moldovan, Radu Pietreanu, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Adrian Bezna, Adrian Mărgineanu & Dorin Pitariu (OCRU), Alina Amon, Georgiana Tițoiu, Harmonic, Codrut Croitoru, Maria Magirescu, Adriana Păunescu sau Trupa Totuși.

Evenimentul va avea loc pe plaja Corbu.

Cenaclul Flacăra a fost un șir de concerte și poezie, desfășurat în toată țara între 1973 și 1985, în toate orașele țării. Deși conținea și mesaje pro-ceaușiste și pro-regim, Cenaclul Flacăra a descoperit și a lansat artiști excepționali precum Ștefan Hrușcă, Vasile Șeicaru, Iris, Nicu Alifantis sau Vali Sterian.

În plin regim ateist, Adrian Păunescu a dus „Cenaclul” la Mănăstirea Putna, unde i-a făcut un jurământ lui Ștefan cel Mare. La Cenaclul Flăcara s-a vorbit și recitat Eminescu și din clasicii occidentali.

Multe dintre melodiile lansate la Cenaclul Flacăra, inclusiv colindele lui Hrușcă, au intrat în folclor, fiind cântate și prelucrate și astăzi. Conform lui Andrei Păunescu, la concertele „Cenaclului” au participat peste 6 milioane de români.

De la Cenaclul Flacăra la Untold – Incursiune în durata lungă a istoriei

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE