marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEPatriarhia: Participanții la Înviere se vor putea întoarce la casele lor fără...

Patriarhia: Participanții la Înviere se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale firești

Patriarhia Română a clarificat problema intervalului orar până la care vor avea voie creștinii să participe la slujba de Înviere.

Conform unui mesaj al Patriarhiei, ora menționată în presă, 02:00, a fost un exemplu pentru slujba de Înviere oficiată de cultul romano-catolic. Creștinii-ortodocși se pot întoarce acasă la orice oră.

„În legătură cu neînțelegerea legată de intervalul orar al ridicării restricțiilor de circulație (pe jos sau cu mijloc de transport personal) în noaptea de Înviere, neînțelegere pe care unii s-au grăbit să o speculeze din nou „martiric”:

Slujba Învierii începe și se termină la ore diferite în bisericile catolice și ortodoxe. În cele din urmă ea se desfășoară între orele 0.00 și cel târziu 4.00.

Ține de elementara evidență că, în contextul oficial explicat deja de autorități și cultele religioase care au avut azi un dialog onest și fertil, participanții la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creștini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale firești.

Ora 2.00 este unul dintre reperele orare ale ridicării temporare a restricțiilor în noapte de Paști a creștinilor catolici, a căror slujbă de Înviere începe și se termină mai devreme decât cea ortodoxă. Reperele orare referitoare la aceasta din urmă vor fi comunicate la timp spre liniștirea noastră a tuturor.

Să ne ajute Dumnezeu să găsim și să adâncim pacea dintre noi pe calea acestui post menit îmblânzirii noastre, cale la capătul căreia să ne putem bucura împreună de Înviere!”, a fost mesajul purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. Găsită pe internet:

  “Sunt nopţi şi zile pe pământ
  Când nu mai e nimica sfânt
  Şi omul trage-n jug din greu,
  Nebunii pleacă din spital
  Şi intră-n câmpul social
  Şi îl ucid pe Dumnezeu.

  Nebunii urcă-n vârf de tot,
  Comandă lumea idiot,
  Declară zilnic un război,
  Murim săraci, murim umili,
  Din moftul unor imbecili
  Şi este vai şi-amar de noi.

  Suntem pe mâna unor nebuni,
  Suntem pe mâna unor mari nebuni.

  Nebunii fac în lume foc,
  În oameni nu mai cred deloc,
  Ca în relicve care-au fost,
  Zoologia e la preţ,
  Stau geniile în coteţ
  Iar Shakespeare li se pare-un prost.

  Nu mai există nici valori,
  Nu se mai nasc nemuritori,
  Există bani şi-atâta tot,
  Să fim maimuţe-n carnaval,
  Maimuţa n-are ideal,
  Maimuţa are numai bot.

  Suntem pe mâna unor nebuni,
  Suntem pe mâna unor mari nebuni.

  Sunt puse ţările la zid,
  Democraţia e un vid,
  Sub echilibrul pururi frânt,
  Se-aruncă-n lume maladii,
  Popoarele spre-a se rări,
  Că-s prea mulţi oameni pe pământ.

  Şi, totuşi, neamul omenesc,
  Contrar acelor ce-l pândesc,
  Va ridica pământu-n cer,
  Din piatră ne vom lua ovăz
  Şi vom lansa cumplitul văz
  Din ochii orbi ai lui Homer.

  Suntem pe mâna unor nebuni,
  Suntem pe mâna unor nebuni,
  Suntem pe mâna unor mari nebuni.”

  ADRIAN PĂUNESCU

 2. Peste tot prin presă, politicienii prezenți la întâlnire, spun cu totul altceva!

  “Pe care unii s-au grăbit să o speculeze din nou „martiric” – specimenele astea pline de “dragoste” și “smerenie” creștină nu știu să se exprime altfel decât arogant și disprețuitor cu fiii binecredincioși ai Bisericii, adică ai lui Hristos – chiar dacă ar fi frați mai slabi? Căci cu cei care se temeau să nu ia covid din potir (atei), au fost mult mai blânzi și i-a numit frați mai slabi – fiind gata sa-L sacrifice pe Însuși Hristos de dragul lor! Noroc de pliroma “habotnică” și “înfierbântată” că nu s-a întâmplat așa (cu toate că sunt destule locuri unde se practică lingurița – apostată de unică folosință).

  Bănuiesc, în schimb, cu prigonitorul (vrăjmaș declarat al lui Hristos) că a vorbit civilizat si cu “blândețe creștină”. Ce nesimțiți! Ăștia chiar farisei – în toată plinătatea obișnuiți să stea “în sfatul necredincioşilor” și “pe scaunul hulitorilor”. (Psalmul 1)

  Mai era alaltăieri unul cu doctorate (preot!) care își defaima brutal proprii credincioși, cărora le-a sărit inima când le-au vandalizat biserica niște tineri, victime a ideologiei homosexuale și care a mai si jicnit 10 % din credincioși, respectiv pe votanții AUR (cei mai mulți ortodocși practicanți și binecredinciosi), numindu-i “bufoni”.

  Bravos! Așa le place lor! Mie îmi face impresia că nici nu ne mai suportă, “teologii” de la nivel oficial au devenit atât de progresisti ca le e greață de cei mai frumoși și vii credincioși din biserică (așa i-au numit georgienii pe credincioșii care s-au opus închiderii bisericii și tuturor celorlalte căderi). La noi capii Bisericii (cei drept, păcăliți cu mare viclenie) au închis biserica – nu statul – nici nu avea cum (decât prin abuz). Au închis-o pentru proprii credincioși, adică au închis-o pentru Hristos (n-am zis-o eu, a zis-o ÎPS Teodosie, la care face aluzie Bănescu – chiar că un bufon, cel puțin prin comparație cu somitatea duhovnicească – nu carturareasca și fariseica – a ÎPS Teodosie). Ziceau ei, ca să meargă Liturghia (să nu se întâmple ca la greci, ziceau ei). O să spun un cuvânt greu de purtat pentru cei mulți: decât așa, mai bine fără! (dar Liturghia oricum nu se oprea, nici alte Taine)

  Iar acum – se pare – au făcut pact de promovare a vaccinului!

  Fraților melancolici – clerici și credincioși – opriți-vă! „Să stăm bine, să stăm cu frică, să LUĂM AMINTE!”

  “Dar vine ceasul şi acum este, când adevăraţii închinători se vor închina Tatălui în duh şi în adevăr, că şi Tatăl astfel de închinători îşi doreşte.” Ioan 4, 23

  Și în timpul lui Antihrist și înaintea lui va fi în mod oficial liturghie, dar apostată (vezi profeția Sfântului Ioan de Kronstadt). Liturghie cu orice preț? Ne injectam substanțe produse pe linie celulară din copii uciși în pântecele propriilor mame, de prin anii 80 – ca să continue Liturghia?! Sau cu “terapii” genetice? Decât asemenea Liturghie, mai bine fără (vezi aceeași profeție).

  Biserica porților iadului nu o vor birui, iar Sfânta Liturghie nu va lipsi din lume până la sfârșit, dar va fi slujită de drepți ai lui Dumnezeu – adevărați “slujitori ai celui Preaînalt”, care nu vor accepta compromisul cu lumea și diavolul (auzi enormitate: de dragul Liturghiei), și dacă va fi nevoie, inclusiv de Îngeri – dar nu de melancolici, falși “smeriți” și falși “induhovniciti”, vicleni, fricoși și iubitori de lume, frați mincinoși, pregătiți deja în forul lor interior de trădare și de a face orice pentru a “salva” Sfânta Liturghie (vezi profețiile Sfântului Ioan Iacob Hozevitul). Scopul nu scuză niciodată mijloacele. NICIODATĂ! Nu oprești accesul credincioșilor la Biserica, nu promovezi abominațiunea de vaccin șamd – să meargă slubele – ma cutremur că cata exactitate se împlinesc profețiile – bineînțeles, astăzi disprețuite, contrar cuvântului Apostolului și Scripturii.

  Acești oameni, cu “teologia” lor “înaltă”, nimicesc prin câteva vorbe “frumoase”, întreaga Sfântă Scriptură și, defapt, Sfântă Tradiție (din care și Scriptura face parte).

  Aceștia din urmă își vor arăta curând adevărată față și “smerenie”, când vor deveni principalii torționari ai fraților dreptcredinciosi (cum s-a mai întâmplat), de o cruzime (poate doar duhovnicească, poate și fizică) care va uimi chiar și pe atei, necredincioși sau păgâni. Nu aceștia din urmă vor huli și scuipa în obrazul lui Hristos și nici dânșii nu vor închide sau schimba Biserica, ci frații mincinoși și… melancolici. Este scris în tomuri întregi, dar și in sufletele noastre, a fiecăruia dintre noi. Dar unora le-au plăcut mai mult basmele, decât adevărul… Cu toții suntem, cumva tainic, vinovați pentru asta! Dar gata!

  “Ortodoxia este poziția de mântuire. Nu vorbim despre trăirea creștină aici, ci despre adevărul creștin pe care trebuie să-l respectăm. Ortodoxia nu este un titlu ci este un ADEVĂR.” (Sfântul) Părinte Arsenie Papacioc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE