ACTUALITATEÎn 2003, Europa a cunoscut un val de căldură la fel de...

În 2003, Europa a cunoscut un val de căldură la fel de puternic precum cel din vara 2022. Atunci nimeni nu vorbea despre „sinucidere colectivă” și despre „nevoia” de economie verde

Incendiile și valurile de căldură care fac ravagii în Europa și în alte părți ale lumii scrie Digi24.

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a dat un verdict apocaliptic: „Avem de ales. Acțiune colectivă sau sinucidere colectivă. Este în mâinile noastre”.

Prin „acțiune colectivă”, Guterres se referă la renunțarea la combustibilii clasici, fosili, în schimbul unei „energii verzi”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu toate acestea, căldura din vara lui 2022 nu este deloc o noutate. Valul de căldură din acest an a lovit Franța, Spania, Grecia sau Italia dar și Marea Britanie, dar același lucru s-a întâmplat și-n 2003, adică acum 19 ani.

În 2022, „Serviciul meteorologic francez a anunțat temperaturi de până la 41°C în sudul ţării, duminică, şi noi recorduri de căldură pentru luni”, scrie Digi24.

Dar exact aceleași temperaturi s-au înregistrat în Franța și-n 2003. Astfel, la Auxerre s-au înregistrat 41,1 grade celsius, iar alte cinci orașe s-a înregistrat o temperatură de peste 40 de grade. (Toate temperaturile din 2003 se găsesc aici)

BBC scria că în Italia s-au înregistrat temperaturi de 37 de grade, pentru a se justificat faptul că „Europa se sufocă de căldură”. Cu toate acestea, vara lui 2003 din Italia a fost considerată „cea mai călduroasă din ultimele trei secole” de către Ministerul Sănătății din Peninsulă.

Atunci, în Catenanuova din Sicilia s-au înregistrat nu mai puțin de 46 de grade pe 17 iulie 2003. Anul acesta, în același oraș sicilian, pe 17 iulie, s-au înregistrat 34 de grade, conform Accuwheater, iar maxima lunii iulie va fi de 37 de grade. Și totuși, acum este „sinucidere colectivă”…

Un caz asemănător este Portugalia, despre care Digi24 scrie că „temperatura a atins recent 47°C”.

Totuși, în 2003, s-au înregistrat 48 de grade în orașul Amaraleja din Portugalia. În acea vară, au fost aproape 2.000 de morți asociați căldurii. Și totuși, nimeni nu a decretat o „sinucidere colectivă”.

La fel, se aduce în discuție Spania. Dar în 2003, situația a fost și mai rea: în două orașe, Sevilla și Jerez, s-au înregistrat peste 45 de grade. La Girona, 41 de grade. La Burgos și San Sebastian peste 38 de grade, iar la Barcelona peste 36 de grade.

Marea Britanie a fost și ea lovită de „valul de căldură european”, așa cum a fost numit de specialiști. În 2003 s-a înregistrat o temperatură record de 38,5 grade Celsius.

Azi, în Marea Britanie s-a înregistrat temperatura record de 40,3 C, cu doar 1,8 grade mai mare decât acum 19 ani.

Și exemplele pot continua. Astăzi, Digi 24 scrie așa: „Valurile de căldură au devenit mai frecvente, mai intense şi de mai lungă durată din cauza schimbărilor climatice induse de om. Planeta s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 °C de la începutul erei industriale şi temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic emisiile de carbon”.

Aceste afirmații sunt negate de specialiști în climă și meteorologie, precum cofondatorul Greenpeace, Patrick Moore. Acesta spune că schimbările climatice există de la începuturile existenței planetei și sunt independente de acțiunea umană.

De altfel, panica privind „iminența apocalipsei climatice” se desfășoară de zeci de ani.

Un „specialist” de la aceeași Organizație a Națiunilor Unite (ONU) afirma în 1989 că „națiuni întregi ar putea fi șterse de pe fața pământului dacă trendul privind încălzirea globală nu este oprit până în anul 2000”. Articolul se găsește în continuare disponibil în arhiva Asociated Press (foto jos).

Re-apariția „apocalipsei climatice” coincide cu măsurile politice impuse la nivel european pentru tranziția la economia verde. Aceste măsuri – printre care interzicerea mașinilor pe benzină și motorină, renunțarea la energia clasică, taxa de carbon pe locuință – stârnesc nemulțumiri masive în Olanda, dar și în centrul și estul Europei.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. 32-34 de grade in iulie e val de caldura? in alti ani erau peste 40 de grade si nu mai plangea nimeni. Iar ploile au fost consistente, ne mint ca pe prosti,m dar e usor sa crezi cand iti petreci viata intr-un scaun cu roti sa nu zic cu rotile intr-un birou si-ti iei lumina de la propagandisti

  2. Este un pericol pentru omenire cand “oameni,, bolnavi mintal ca astia ajung sa aibe functii de conducere. Astia vor distruge civilizatia umana.

    • Politica este un mediu vizitat cu predilecție de cei “înzestrați cu inteligență socială” adică, cum spunea Peterson și alți psihologi, un bullshit menit să-i ajute să se vopsească cu “competență” și capacitate intelectuală pe cei care n-au așa ceva și care produc, exclusiv, impresii. Bazinul politic este populat cu alt soi de arătări, numit de Graeber “flunkies” adică, pe românește, cărători de servietă, oameni de casă cu clanța în mișcare și priviri lunecoase. Cam ăștia sunt pericolul omenirii pe care îl vezi dealungul istoriei, de la puștanii regali cu sabie și cruzime din antichitate, prin îmbuibații cu pretenții, mânați de lăcomie și dispreț față de “supuși” și prin Fanarul drogaților cărați de boieri în brațe până la modelul actualizat la haine, freză și pantofi, cu aceleași apucături de azi. Nu poți să le ceri să nu mintă pentru că ăsta este modul lor de a trăi, confirmat de fiecare dată la alegeri.Globalizarea înseamnă dispariția răspunderii la care au fost trași prea rar, și ridicarea vârfului piramidei pentru mărirea exponențială a numărului de funcții și crearea golului care-l vezi pe dolar.Vor deveni invulnerabili, de neatins iar noi,șeptel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate