marți, decembrie 5, 2023
ACTUALITATEProtestul polonezilor față de facilitățile acordate de CE transportatorilor din Ucraina s-a...

Protestul polonezilor față de facilitățile acordate de CE transportatorilor din Ucraina s-a EXTINS și-n Slovacia

Transportatorii rutieri din Polonia protestează, de peste 10 zile, la mai multe puncte de frontieră cu Ucraina, cerând reintroducerea permiselor de intrarea pentru transportatorii ucraineni care au fost eliminate odată cu facilităţile economice acordate Ucrainei de către UE.

Protestul, care afecta principalele trei puncte de frontieră dintre Polonia și Ucraina, s-a extins și la al patrulea, relatează Rost, citând Agerpres.

„Aşteptăm o nouă rundă de negocieri cu guvernele polonez şi ucrainean. Nu suntem mulţumiţi de viteza cu care ele se desfăşoară” a declarat unul dintre organizatorii mişcării de protest, care a anunţat că transportatorii polonezi vor bloca şi punctul de frontieră de la Medyka, în sud-estul Poloniei.

Mai mult, protestul s-a extins și-n Slovacia, camionagiii blocând joi temporar un punct de trecere a frontierei cu Ucraina.

În context, e de menționat că transportatorii polonezi și slovaci cer restabilirea permiselor de intrare pentru transportatorii ucraineni, care au fost eliminate odată cu facilităţile economice acordate Ucrainei de către UE pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, cum a fost şi eliminarea restricţiilor la importul de cereale şi alte mărfuri.

Aceste permise erau eliberate pentru transporturile ce necesitau intrarea în Polonia sau tranzitarea acestei ţări, dar nu acordau dreptul de a efectua transporturi în interiorul ţării.
Din cauza eliminării lor, transportatorii ucraineni pot efectua liber astfel de operaţiuni în Polonia, afectând în consecinţă afacerile transportatorilor din Polonia și Slovacia.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate