ȘTIRIHaos în Kosovo: Poliția a lansat o operațiune specială în nordul majoritar...

Haos în Kosovo: Poliția a lansat o operațiune specială în nordul majoritar sârbesc. S-au tras focuri de armă, o persoană a fost rănită VIDEO

Situație extrem de tensionată în Kosovo: o operațiune specială a poliției, cu soldați înarmați și mașini blindate, a avut loc în nordul în care sârbii sunt majoritari.

În timpul operațiunii s-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene. În urma intervenției, un sârb în vârstă de 36 de ani a fost rănit prin împușcare.

Conform oficialităților de la Priștina, acțiunea ar fi fost îndreptată împotriva „traficanților de bunuri”, care aduc marfă în Kosovo, în acest sens fiind verificate și farmacii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acțiunea, extrem de violentă, a provocat reacția sârbilor din zonă, care au aruncat cu pietre în polițiști și au blocat drumul Priștina – Rașca, în semn de protest, relevă B92.

Președintele Serbiei, Alexander Vucici, s-a deplasat de urgență la o bază militară din sudul țării, în apropierea liniei administrative cu Kosovo. Acolo a fost însoțit de oficiali din domeniul apărării și s-a întâlnit cu reprezentanți ai sârbilor din Kosovo. Întâlnirea a fost transmisă în direct la televiziune.

Șeful diplomației europene, Josep Borrell Fontelles, a condamnat acțiunea, cerând părții albaneze să se oprească.

„Incidentele violente din nordul Kosovo trebuie să înceteze imediat. Acțiuni unilaterale și necoordonate care pun în pericol stabilitatea sunt inacceptabile.Toate problemele trebuie abordate în cadrul dialogului facilitat de UE. Suntem în contact cu Belgrad-ul și Priștina”, a scris el pe Twitter.

Incidentele vin după ce abia s-a încheiat o altă criză în Kosovo, cea legată de numerele de înmatriculare.  Tensiunile au fost mari, determinând Belgradul să trimită unități înarmate la linia de demarcație cu Kosovo.

 

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...