joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEGuvernul României susține că nu va „vâna” presa sub pretextul combaterii dezinformării.Reacții...

Guvernul României susține că nu va „vâna” presa sub pretextul combaterii dezinformării.Reacții virulente împotriva cenzurii. George Simion: Arafat și așa-zisele ONG-uri își arată adevărata față: unelte ale dictaturii, ale pumnului în gură, în cel mai putinist stil posibil!

Războiul dintre Rusia și Ucraina a stârnit controverse la nivel mondial, inclusiv în ceea ce privește presa online, bloguri și rețele de socializare.

În România, a fost anunțat un grup de lucru pentru combaterea dezinformării din presă, la inițiativa ONG-ului Global Focus Center, prin intermediul unor aplicații care ar „scana” tot ce înseamnă „dezinformări”, după cum scria R3media.

Raportarea știrilor false ar urma să se facă prin intermediul unor algoritmi de căutare, urmând ca „știrile false” sau „propaganda” să fie semnalate utilizatorilor vizual, prin aprinderea unui beculeț roșu. ONG-ul mai sus amintit susține că va fi un protocol de colaborare între Guvern, prin  Departamentul pentru Situații de Urgență(DSU), Consiliul Național al Audiovizualului(CNA).

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În urma acestui anunț, reacțiile din partea politicienilor nu au întârziat să apară. Guvernul României a făcut o serie de precizări, prin care susține că nu a pornit o „vânătoare de vrăjitoare” în presă, iar inițiativa dezvoltării acestei platforme de identificare a știrilor false aparține societății civile.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Guvernul este deschis cooperării cu reprezentanții societății civile cât timp rezultatul cooperării este în interesul și beneficiul cetățeanului.

Inițiativele ONG-urilor și experților media vor genera recomandări în domeniul combaterii dezinformării și știrilor false.

Activitatea grupului este independentă de funcționarea și structurile Guvernului, produsele primite urmând a fi analizate și, eventual, valorificate.

Proiectul este inițiat de societatea civilă, iar Guvernul nu a cerut monitorizarea vreunui termen specific”, transmite Guvernul, prin Biroul de Presă.

Liderii PSD, AUR și PNL au reacționat imediat, numind această inițiativă „cea mai putinistă dictatură posibilă”.

„Sub pretextul agresiunii rusești din Ucraina, Arafat și o serie de ONG-uri globaliste vor să instaureze cea mai putinistă dictatură posibilă: etichetarea și compromiterea adversarilor politici și ideologici.
Nu este întâmplător că partenerii „civici” ai acestui proiect sunt aceleași ONG-uri care au susținut și orbitează în jurul USR și care caută de ani de zile motive să îngroape vocile PATRIOȚILOR.
Arafat și așa-zisele ONG-uri își arată adevărata față: unelte ale dictaturii, ale pumnului în gură, în cel mai putinist stil posibil!
Sunt aceleași ONG-uri care au tăcut și au susținut abuzurile din ultimii doi ani de pandemie! Ne vom opune din toate puterile față de tentativele – tot mai diversificate – de a instaura dictatura în România!”, a transmis deputatul AUR George Simion.

PSD a anunțat că se opune vehement acestei măsuri

Monitorizarea presei sub acest pretext, de combatere a știrilor false, nu este agreată nici de PSD. Președintele acestei formațiuni crede că este o încălcare gravă a dreptului la liberă exprimare.

„PSD nu va fi niciodată de acord cu propunerea făcută dlui Arafat de către ”societatea civilă”!

Trebuie să luptăm cu dezinformarea, dar fără a suprima sub nicio formă libertatea de exprimare folosind instrumente ale regimurilor totalitare”, s-a exprimat Marcel Ciolacu, prin intermediul Facebook. El a dat asigurări că niciun ministru PSD nu va fi cenzor în acest proiect de monitorizare a presei.

Și fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a rămas surprins de acest proiect

„Dacă este adevărat, este clar că oficialii guvernamentali au luat-o razna complet. Democrația înseamnă pluripartidism și libertate de exprimare. Înseamnă putere și opoziție. O asemenea propunere ar fi curat putinistă. Nu cine critică guvernul și președintele este parte a propagandei ruse, ci comunistoizii care vor să interzică libertatea de exprimare a opoziției din societate”, a transmis Ludovic Orban.

Nici reprezentanții USR nu au văzut cu ochi buni această propunere. Oficialii acestui partid spun că se aplică cenzura presei, iar Guvernul Ciucă profită de războiul Rusia-Ucraina.

„Guvernul Ciucă este incompentent și corupt. Asta se numește cenzură.
Aveți măcar puțină decență și renunțați, în perioada asta, cu un război la granița României, la orice fel de propunere periculoasă pentru democrație și la toate numirile de incompetenți prin diverse instituții. Nu încercați să profitați de război”, a transmis Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, prin intermediul Facebook.

Reprezentanții ONG-ului care a avut această inițiativă, Global Focus Center, au transmis că mecanismul nu este definitivat, iar inițiativa este independentă 100% de finanțarea guvernamentală.

„Acest mecanism este 100% independent, nu există si nu va exista finantare guvernamentala (de altfel, în momentul de față nu există deloc finanțare – suntem in discutii cu parteneri internationali pentru identificarea acesteia)”, au transmis reprezentanții Global Focus Center.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. Deja presa slugarnica s-a apucat de treaba ,cenzureaza la greu opiniile contra societatii globaliste multilateral dezvoltate,probabil in urma ordinelor primite de la stapani cu ocazia vizitei marii kondukatoare la colonie.Lipsesc doar pionierii cu cravate rosii si tinerii cu elan revolutionar in salopete.Sa vomiti nu alta.Sper sa nu fiu cenzurat si aici,Daca da ,nu ne ramane decat sa emigram in Cuba,Venezuela,Iran sau Coreea de Nord.

  2. „Acest mecanism este 100% independent, nu există si nu va exista finantare guvernamentala (de altfel, în momentul de față nu există deloc finanțare – suntem in discutii cu parteneri internationali pentru identificarea acesteia)”, au transmis reprezentanții Global Focus Center
    pot sa ghicesc?o fi soros “sponsorul”?sau vre-un alt ong labar ce graviteaza in jurul onu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE