ACTUALITATE Grupul de Comunicare Strategică anunță o rată de pozitivare aproape de trei...

Grupul de Comunicare Strategică anunță o rată de pozitivare aproape de trei ori mai mică decât luni

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, marți, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că au fost înregistrate 2.121 de teste pozitive, din 23.476 de teste efectuate în ultimele 24 de ore.

Din analiza acestor date, rezultă o rată de pozitivare de 9,03%, adică aproape de trei ori mai mică decât cea anunțată luni.

După cum a relatat R3Media, statistica GCS de luni sugera o explozie a cazurilor de infectare cu coronavirus. GCS a anunțat, luni, o rată de pozitivare de 24,3%, ceea ce a pus pe jar presa românească, care a titrat despre triplarea ratei. Tot luni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat o serie de noi restricții, în contextul creșterii numărului de infectări.

Reamintim că datele anunțate de GCS săptămâna trecută au fost următoarele:

Sâmbătă, 3 octombrie: 2.064 teste pozitive din 24.847 teste efectuate/2.496.439 teste total (8,3%)

Vineri, 2 octombrie: 2.343 teste pozitive din 26.011 teste efectuate/ 2.471.499 teste total (9%)

Joi, 1 octombrie: 2.086 de teste pozitive din 25.797 teste efectuate / 2.445.488 teste total (8,08%)

Din motive necunoscute, GCS a anunțat, marți, din nou o rată de infectare apropiată de media de săptămâna trecută.  De data aceasta, presa nu s-a mai grăbit să remarce scăderea ratei de pozitivare.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzelor conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 1.885 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite