ACTUALITATEGrupul de Comunicare Strategică anunță o rată de pozitivare aproape de trei...

Grupul de Comunicare Strategică anunță o rată de pozitivare aproape de trei ori mai mică decât luni

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat, marți, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că au fost înregistrate 2.121 de teste pozitive, din 23.476 de teste efectuate în ultimele 24 de ore.

Din analiza acestor date, rezultă o rată de pozitivare de 9,03%, adică aproape de trei ori mai mică decât cea anunțată luni.

După cum a relatat R3Media, statistica GCS de luni sugera o explozie a cazurilor de infectare cu coronavirus. GCS a anunțat, luni, o rată de pozitivare de 24,3%, ceea ce a pus pe jar presa românească, care a titrat despre triplarea ratei. Tot luni, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat o serie de noi restricții, în contextul creșterii numărului de infectări.

Reamintim că datele anunțate de GCS săptămâna trecută au fost următoarele:

Sâmbătă, 3 octombrie: 2.064 teste pozitive din 24.847 teste efectuate/2.496.439 teste total (8,3%)

Vineri, 2 octombrie: 2.343 teste pozitive din 26.011 teste efectuate/ 2.471.499 teste total (9%)

Joi, 1 octombrie: 2.086 de teste pozitive din 25.797 teste efectuate / 2.445.488 teste total (8,08%)

Din motive necunoscute, GCS a anunțat, marți, din nou o rată de infectare apropiată de media de săptămâna trecută.  De data aceasta, presa nu s-a mai grăbit să remarce scăderea ratei de pozitivare.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...