miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEAndrei Caramitru anunță sfârșitul UE: Realistic vorbind, nu văd nici un viitor...

Andrei Caramitru anunță sfârșitul UE: Realistic vorbind, nu văd nici un viitor pentru Europa

Fostul lider USR, Andrei Caramitru, este de părere că sfârșitul Uniunii Europene este aproape.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Andrei Caramitru afirmă că Europa nu mai produce nimic care să o mențină competitivă din punct de vedere economic iar SUA și China oferă sevicii și produse mult mai bune și ieftine, grație resurselor mai ieftine de energie. Caramitru avertizează că această situație va duce la război și faliment.

“Realistic vorbind – nu văd nici un viitor pentru Europa. Motivul e simplu. Competiția economică a fost istoric vorbind bazată pe 3 cicluri tehnologice:

– agricultura și comerț cu produse simple

– produse industriale mecanice (automobile, trenuri etc)

– tehnologie avansată (smartphones, cipuri, platforme digitale, AI).

Europa a fost foarte tare pe al doilea val (aici a început revoluția industrială și a fost dusă la perfecțiune). De aia Europa a fost bogată până prin anii 70-80.

După a venit revoluția computerelor personale, a internetului etc. începând cu anii 80. Imediat după – URSS a colapsat. Europa a mai tras de timp prin extinderea UE, a crescut datoriile la cer, a mai ținut pe linia de plutire industria vestică prin gaze ieftine de la ruși.

Acum însă – nu mai există nimic. Toată Europa e zero pe tehnologie avansată (există doar o singură firmă activă în așa ceva pe cipuri în Olanda, atât). Zero platforme digitale mari, zero producție de smartphones, zero producție de computere, zero pe AI. Zero complet peste tot. Asia și America au luat tot.

Până și pe produsele industriale simple suntem mâncați – atât Asia cat și SUA sunt mai buni acolo (ca au energie mai ieftină.)

Când se întâmplă așa ceva – înseamnă faliment și/sau război. Argentina era în primele 10 țări cele mai bogate în 1914 (avea super agricultură). Însă nu a reușit pasul spre industrie. Deci a colapsat complet.

Eu nu văd cum și ce să facem ca să evităm colapsul ca Europa per total. Vă spun sincer”, spune Andrei Caramitru pe Facebook.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

 1. profetu lu pește

  cand ziceam noi lucrurile astea, urla ca psihopatu că suntem hauriști și putiniști.

  da domnu le, ce mirare că UE s-a birocratizat și deci s-a sclerozat și că statele suverane sunt mai dinamice și mai libere decât slugăritul la stăpânii de la Bruxelles care iti toarnă directive și normative prin comisari grași și tembeli.

  stai că n-ai zis Cacamitrule de LGBT care va crea o generație complet degenerată bazată pe sexualizare și activism steril – colaps demografic care obligă UE să aducă islamiști din ăia care o să umble cu maceta după copiii voștri și vor viola fetele .

  Căderea UE e mai amplă decat retardarea tehnologică

  Rusia face reactoare nucleare in timp ce UE face mori de vânt ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE