sâmbătă, iunie 15, 2024
ȘTIRIGiorgia Meloni : Numerarul trebuie să fie REGELE

Giorgia Meloni : Numerarul trebuie să fie REGELE

Premierul Italiei, Giorgia Meloni a declarat recent că „Numerarul trebuie să fie regele” în privința schimburilor comerciale, informează The Times.

Declarația acesteia vine în contextul în care, în momentul de față se lucrează la planul bugetar al Italiei pentru următorul an. Între noile prevederi se află și o regulă care permite vânzătorilor să refuze cardurile și să ceară plată în numerar pentru produsele ce valorează maxim 60 de euro. Amintim că, până acum, regula era valabilă în cazul cumpărăturilor ce valorau cel mult 30 de euro. De asemenea, o nouă regulă precizează posibilitatea de a vinde și cumpăra cu numărar bunuri cu valoarea cuprinsă între 1000 și 5000 de euro.

Georgia Meloni are o justificare interesantă în ceea ce privește susținerea bancnotelor în raport cu cardurile. Aceasta a precizat în Parlamentul Italiei că „Singura monedă legală în Italia și Europa sunt bancnotele emise de Banca Centrală Europeană. Banii electronici nu au curs legal”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Inițiativa guvernului de dreapta condus de Giorgia Meloni este una interesantă, care vine în contra curentului general, globalizant, de trecere de la tranzacții cu bani fizici, la operațiuni economice care să aibă în prim plan cardurile.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Corect. Cum e și vorba aia: „Ce-i în mînă nu-i minciună”.
    Ce te faci când o veni un căCuțu II, frate cu trudeau, și-ți blochează contul? Sau când este, conform la ce se mai întîmplă și va fi din ce în ce mai des, o pană de curent. Faptul că nu-i curent te va împiedica să cumperi o pită sau mai știu eu ce de la magazinul din colț? Marile magazine poa’ să rabde cât e curentul tăiat dar noi nu putem.
    Plus că numerarul îți asigură o mai mare anonimitate, nu trebuie să știe și „Visa” de câte ori îți cumperi tu hîrtie igienică pe lună, spre exemplu. Sau de unde. Ori câtă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE