ACTUALITATEGermanii s-au SĂTURAT de restricții: Majoritatea dorește relaxarea sau eliminarea totală a...

Germanii s-au SĂTURAT de restricții: Majoritatea dorește relaxarea sau eliminarea totală a măsurilor

Susținerea publicului pentru măsurile stricte antipandemie a scăzut drastic, relevă un sondaj comandat de agenția DPA și publicat luni, informează Agerpres.

Doar 26% dintre cei chestionaţi de YouGov au afirmat că susţin continuarea actualelor măsuri ce vizează limitarea infectărilor cu noul coronavirus, 9% fiind chiar în favoarea unui răspuns mai strict.

Majoritatea respondenților s-au pronunțat însă fie pentru relaxarea restricțiilor (43%), fie pentru revenirea completă la normalitate (17%), potrivit sondajului. De precizat este că Germania se află în carantină totală de peste două luni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Este pentru prima oară de la introducerea lockdown-ului, adică jumătatea lui decembrie trecut, când sondajele arată că nu mai există o majoritate care susține aceste măsuri.

La începutul acestei carantine, 73% dintre cei chestionaţi au sprijinit restricţiile impuse, care au cuprins închiderea magazinelor „neesenţiale” şi a şcolilor, precum şi a restaurantelor, hotelurilor şi centrelor culturale şi de divertisment.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Majoritatea celor 16 landuri germane au optat pentru redeschiderea treptată a școlilor, în ultimele săptămâni, iar luni, saloanele de coafură s-au redeschis în toată Germania, în urma discuțiilor de la 10 februarie dintre cancelarul german Angela Merkel şi premierii landurilor, la care s-a convenit asupra menținerii celorlalte măsuri de închidere.

Următoarea reuniune a liderilor germani este prevăzută pentru miercuri şi este de așteptat să se discute noi pași de relaxare.

Germania a reușit să ajungă la o scădere semnificativă a numărului de infectări raportate zilnic față de vârful celui de-al “doilea val” înregistrat în ultima parte a anului trecut, deși în ultimele săptămâni progresele s-au încetinit, odată cu depistarea noilor variante de coronavirus, menționează dpa. În acelaşi timp însă, guvernul a fost criticat pentru gafele strategiei de vaccinare şi întârzierile campaniei de testare rapidă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...