sâmbătă, iulie 13, 2024
ȘTIRIAmbasada Franței, partener principal al Sibiu Pride, „Festival cultural LGBTQ”. Franța își...

Ambasada Franței, partener principal al Sibiu Pride, „Festival cultural LGBTQ”. Franța își asumă un rol global în combaterea discriminării pe bază de orientare sexuală

Ambasada Franței și Institutul Francez sunt partenerii primei ediții a Festivalului cultural LGBTQ+ SIBIU PRIDE, organizat de Asociația PRIDE ROMÂNIA în perioada 15-17 octombrie, informează un comunicat de presă.

Conform organizatorilor,  primă ediție se desfășoară într-un format virtual, din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe parcursul a trei zile, participanții vor putea vedea filme care susțin punctul de vedere al activiștilor LGBTQ, dar și să participe la webinarii cu această tematică.

„Institutul Francez și Ambasada Franței în România sprijină dialogul pe tema drepturilor persoanelor LGBTQI+. Alături de organizatori și de ceilalți parteneri ai festivalului, atât Institutul, cât și Ambasada Franței în România transmit un mesaj puternic de solidaritate față de persoanele LGBTQI+, care se confruntă zi de zi cu discriminări legate de orientarea sexuală și identitatea de gen. Susținerea nediscriminării se referă la apărarea drepturilor omului și a valorilor universale precum egalitatea și demnitatea umană”, arată comunicatul.

Sprijinul constant oferit organizațiilor care promovează homosexualitatea se încadrează într-un efort global al Franței, care colaborează la nivel internațional cu partenerii săi „pentru a face mai vizibile problemele legate de orientarea sexuală și identitatea de gen și pentru a-și consolida instrumentele de combatere a discriminării”, se arată în comunicat.

Președintele grupului parlamentar european din care face partidul Președintelui Franței, Emmanuel Macron este Dacian Cioloș, liderul partidului PLUS.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE