ȘTIRIAmbasada Franței, partener principal al Sibiu Pride, „Festival cultural LGBTQ”. Franța își...

Ambasada Franței, partener principal al Sibiu Pride, „Festival cultural LGBTQ”. Franța își asumă un rol global în combaterea discriminării pe bază de orientare sexuală

Ambasada Franței și Institutul Francez sunt partenerii primei ediții a Festivalului cultural LGBTQ+ SIBIU PRIDE, organizat de Asociația PRIDE ROMÂNIA în perioada 15-17 octombrie, informează un comunicat de presă.

Conform organizatorilor,  primă ediție se desfășoară într-un format virtual, din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe parcursul a trei zile, participanții vor putea vedea filme care susțin punctul de vedere al activiștilor LGBTQ, dar și să participe la webinarii cu această tematică.

„Institutul Francez și Ambasada Franței în România sprijină dialogul pe tema drepturilor persoanelor LGBTQI+. Alături de organizatori și de ceilalți parteneri ai festivalului, atât Institutul, cât și Ambasada Franței în România transmit un mesaj puternic de solidaritate față de persoanele LGBTQI+, care se confruntă zi de zi cu discriminări legate de orientarea sexuală și identitatea de gen. Susținerea nediscriminării se referă la apărarea drepturilor omului și a valorilor universale precum egalitatea și demnitatea umană”, arată comunicatul.

Sprijinul constant oferit organizațiilor care promovează homosexualitatea se încadrează într-un efort global al Franței, care colaborează la nivel internațional cu partenerii săi „pentru a face mai vizibile problemele legate de orientarea sexuală și identitatea de gen și pentru a-și consolida instrumentele de combatere a discriminării”, se arată în comunicat.

Președintele grupului parlamentar european din care face partidul Președintelui Franței, Emmanuel Macron este Dacian Cioloș, liderul partidului PLUS.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...