joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEComisarul european Věra Jourová sugerează că oamenilor trebuie să le fie cerut...

Comisarul european Věra Jourová sugerează că oamenilor trebuie să le fie cerut să economisească mai mult: UE nu poate garanta energie ieftină pentru iarna viitoare. Creșterea prețurilor la energie și la alimente este rezultatul agresiunii ruse în Ucraina

Uniunea Europeană nu vrea să acționeze nerealist, așa că nu poate garanta energie ieftină pentru iarna care vine. Cu toate acestea, oamenii vor avea suficient combustibil și alimente, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, într-un interviu acordat grupului de media german RND.

Jourová a criticat aspru nu numai invazia rusă a Ucrainei, ci și propaganda rusă, despre care a spus că a dat adevărul peste cap. În lupta împotriva propagandei, reprezentanta executivului UE a promis acțiuni viguroase, dar în același timp a spus că sindicatul nu intenționează să înființeze niciun birou de cenzură sau minister al adevărului pentru că nu vrea să se coboare la nivelul rușilor.

„Nu trebuie să promitem nimic ce nu putem respecta. A minți oamenii ar fi o greșeală fatală. Dar putem garanta că va fi suficientă energie pentru încălzire și suficientă mâncare”, a spus Jourová.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Cu toate acestea, nu putem promite prețuri scăzute la energie. Prin urmare, trebuie să ne bazăm pe statele membre pentru a atenua efectele asupra celor care au bani puțini sau deloc”, a adăugat politicianul, spunând că este nevoie să le cerem oamenilor să economisească cât mai mult energie.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Este scandalos ceea ce a făcut Kremlinul, nu numai de la începutul războiului, ci de ani de zile. Mass-media de stat din Rusia nu mai este media. În schimb, Kremlinul o folosește ca armă”, a susținut Jourová.

Jourová spune că modalitatea de a lupta împotriva propagandei este printr-o mai bună comunicare, astfel încât oamenilor să fie clar, de exemplu, că creșterea prețurilor la energie și la alimente nu este rezultatul sancțiunilor, ci provine din agresiunea rusă. Ea dorește, de asemenea, o protecție mai bună pentru jurnaliștii care lucrează în Ucraina, deoarece Europa are nevoie de dovezi ale crimelor de război.

Jourová a mai spus că negociază cu Facebook, Google și alte platforme online globale pentru a interveni împotriva guvernului rus și nu doar să stea cu mâinile în sân. Potrivit acesteia, companiile de internet trebuie să controleze ce se întâmplă pe rețelele lor.

„Sper să semnez un nou cod de conduită al UE la jumătatea lunii iunie. Cu toate acestea, nu trebuie pusă în aplicare de către un cenzor. Dacă dăm putere unui consiliu în a defini adevărul și minciunile, va eșua. UE nu va înființa un minister al adevărului. Nu suntem ca Rusia”, a spus ea, adăugând că procedura este voluntară, dar autoritățile de reglementare vor verifica dacă companiile de tehnologie o respectă sau nu.

În interviu, Jourová a mai spus că UE nu a vrut să facă concesii în disputele privind valorile și statul de drept cu statele membre în schimbul, de exemplu, sprijinirii refugiaților ucraineni. Totodată, Comisia Europeană dorește să ajute țările cele mai afectate de criza refugiaților. Acest lucru se aplică în primul rând Poloniei, dar și Slovaciei și Republicii Cehe.

„Aceste țări ar trebui să obțină bani pentru a avea grijă mai bine de refugiați, așa cum s-a întâmplat în Grecia în timpul crizei refugiaților din 2015 și 2016”, a subliniat Jourová.

Ea a lăudat Germania pentru că s-a alăturat cu ajutorul militar, dar și-a exprimat dezamăgirea față de premierul ungar Viktor Orbán, care, potrivit lui Jourová, continuă să adâncească decalajul dintre Budapesta și Bruxelles.

„Nu suntem în război cu Ungaria, dar Orbán trebuie pur și simplu să accepte că UE îi pasă de respectarea regulilor”, a spus comisarul despre disputa cu Budapesta privind statul de drept, conform Remix News.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Am ajuns de unde am plecat în’89.Cretina asta are impresia că face magie, de-șibpermită să vorbească de sus, ca o educatoare de grădiniță.După ce au distrus Orientul și și-au ales retardatul de la Washington, șfabienii au închis keystone-ul și exploatările din Marea Nordului.Cărbune ioc, atomic așișderea, iarna trecută le spuneau briților demoralizați să doarmă cu câinele-n brațe iar americanilor, să-și mai pună dreaku un pulover.Voiosul nostru guvern pare că-l strâng dinții-n gură, clocește o pleașcă cu gazele nu din mare pentru alții pe parandărăt la nici o lună după ce au aruncat miliardul pe vaxuri.Tare mă tem că vremurile bune sunt pe sfârșite și pentru înaltele moace bruxeleze.

  2. Asta are creierul alterat? Toti ratatii si incompetentii gasiti pe strada au ajuns sa aibe functii importante in Comisia Europeana. In ritmul asta UE se va autodesfinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE