luni, martie 20, 2023
ACTUALITATEGermania | Verzii le propun nemților să devină vegani: Trebuie să protejăm...

Germania | Verzii le propun nemților să devină vegani: Trebuie să protejăm mediul, să facem sacrificii personale și să reducem consumul de carne cu 75%

Locuitorii din orașul german Bremen trebuie să își reducă drastic consumul de carne și să înceapă să gătească doar mâncăruri vegane pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice, a spus grupul Verzilor din parlamentul landului.

Într-o poziție oficială a partidului, politicienii locali Verzi au cerut o reducere a consumului de carne cu aproximativ 75%, insistând că este esențial ca marea parte a populației să înceapă să ia în serios lupta pentru salvarea mediului și să facă sacrificii personale în ceea ce privește dieta lor.

Propunerea prevede, de asemenea, ca jumătate din opțiunile de masă oferite de restaurante, baruri și tarabele din piață din stat să fie vegane în viitorul apropiat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Partidul Verzilor insistă că mâncarea vegană este „cel mai prietenos mod de a mânca” și susține că o alimentație proastă, care în opinia sa include consumul de carne, are „consecințe dăunătoare asupra schimbărilor climatice”.

„În toate domeniile, gătitul fără produse de origine animală trebuie să devină standard”, se arată în propunere.

Ideile au fost respinse de membrii comunității gastronomice, care consideră că politicienii nu ar trebui să se amestece atât de intrinsec în viața și dieta cetățenilor săi.

„Trebuie să convingi oamenii dacă vrei să faci afaceri sustenabile și ecologice. Acest lucru nu poate fi realizat prin interdicții sau cerințe legale”, susține Thorsten Lieder, purtător de cuvânt al industriei alimentare locale. „Prohibiția a arătat deja că acest lucru nu funcționează.”

Îndemnul Verzilor din Bremen a urmat apelurilor recente ale ministrului federal al agriculturii, Cem Özdemir, care i-a acuzat pe nemți că au mâncat greșit, iar acest lucru ar trebui corectat cu o taxă pe carne, conform Remix News.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

 • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

7 COMENTARII

 1. Dar au fost vreodată unii d-ăștia preocupați de binele planetei și protejarea mediului care să ne ceară sacrificii personale în materie de consumerism? De exemplu să nu mai cumpărăm ca oițele ultima generație de telefoane și televizoare? Să ne dezabonăm de la Netflix ca să economisim curent? Să mai lăsam filmele pe telefon în metrou ca să nu mai tot ridice antene peste tot? N-oi fi remarcat eu…

 2. biserica nu s-a impus, daca ne referim la cea ortodoxa, ci a chemat la indreptare de bunavoie. Ideologii iti fac intotdeauna binele lor cu forta. Sa-i lasam dar sa-si faca de cap, e vremea lor, oamenii ii cer. vedeti si comentariul lui barbu gh

  • Hai nu zău? Nu a impus nimic biserica? De bună voie dădeau țăranii biruri bisericii, spre exemplu, așa-i? De dragi ce le erau popii făceau clacă țăranii pe uriașele domenii bisericești?
   De buni la suflet îi țineau analfabeți pe țărani, nu?
   Și acum, în plandemie, de grijulie ce era cu credincioșii B.O.R.-ul a recomandat injectarea. Cu ceva excepții, ca să fim corecți.

 3. mesajul e corect, doar motivatia cu salvarea planetei si incalzirea globala e aiuristica. Dar, daca de Dumnezeu nu asculti, nu tii post, nu esti cumpatat, atunci intri pe mana celuilalt, si a ideologiilor lui, si de el vei asculta obligat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate