sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEGeorge Soros, furios că Merkel a capitulat în fața „rebelilor unguri și...

George Soros, furios că Merkel a capitulat în fața „rebelilor unguri și polonezi”. În replică, Viktor Orban îi transmite „celui mai corupt om din lume” că ar fi timpul să se ducă, înapoi, acasă

Finanțistul George Soros a scris că liderul Germaniei, Angela Merkel, „a făcut un compromis inacceptabil pentru a împiedica Polonia și Ungaria să blocheze bugetul european, și este un cadou formidabil care le-a fost făcut acestora: ar fi mai bine să fim fermi în fața acestor două țări incorecte care, prin respingerea valorilor democratice comune, amenință însăşi rațiunea de a fi a Uniunii Europene”.

Soroș se referă la acordul dintre UE și cele două state privind statul de drept și bugetul european.

Într-un editorial publicat în Project Syndicate, Soros acuză cele două țări că ar fi „extorcat”  Uniunea Europeană și are numai cuvinte de ocară pentru liderii de la Varșovia și Budapesta.

„Regimul cleptocratic al prim-ministrului Viktor Orban din Ungaria și, într-o măsură mai mică, guvernul iliberal Lege și Justiție (PiS) din Polonia, sfidează cu îndrăzneală valorile pe care a fost construită Uniunea Europeană. Tratarea provocării lor ca pe o poziție politică legitimă, pentru care merită găsit un compromis, nu va face decât să se adauge – masiv – la riscurile cu care se confruntă UE astăzi”, a scris Soroș.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

El continuă afirmând că înțelegerea dintre cele două „state rebele” și conducerea UE „este cel mai grav scenariu posibil”. Mai mult, Soroș notează că acordul respectiv „este îngrozitor. El ignoră dorințele explicite ale Parlamentului European. Dar, din cauza necesității urgente de a utiliza fondul de redresare creat pentru a face față crizei Covid-19 (750 miliarde de euro), Parlamentul European ar putea foarte bine să-l aprobe.

Tot ce pot face este să exprim indignarea morală care trebuie simțită de cei care cred în UE, ca protector al valorilor europene și universale. Aș dori, de asemenea, să avertizez că acest compromis riscă să afecteze grav încrederea câștigată cu greu, în special datorită creării fondului de redresare, în instituțiile Uniunii”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În replică, premierul Ungariei Viktor Orban, a reiterat faptul că Soroș este „cel mai corupt om din lume” și că ar fi momentul ca speculatorul să se întoarcă înapoi, acasă, în America.

Acesta a scris într-un editorial publicat în Hungary Today că „lacrimile de crocodil” ale lui Soroș nu-i vor ajuta cu nimic pe milioanele de oameni, familii și întreprinzători jefuiți de omul de afaceri american, cel mult sunt bune pentru o satisfacție modestă.

„Cel mai corupt om și cea mai coruptă rețea din lume” au un motiv serios pentru a fi dezamăgiți, deoarece Europa nu a capitulat, grandiosul proiect al lui Soros a fost împiedicat la reuniunea Consiliului European”, a mai afirmat premierul ungar, care a mai precizat: Luminile reflectoarelor sunt îndreptate asupra banilor din bugetul UE, asupra fondului de redresare economică și asupra cine, ce anume și cum va avea acces.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Adevărata miză a reuniunii de la Bruxelles a fost, cine va conduce în viitor Europa: guvernele alese de cetățenii țărilor membre și de consiliul format de aceste guverne sau Soros va reuși să clădească o nouă structură de putere. O rețea din care vor face parte ONG-uri care vor răspândi idei liberale, post-națiune, post-creștine, mass-media de stânga și de dreapta, care vor răspândi și consolida ideologiile, grupul important al unor europarlamentari, ”oamenii însărcinați” de Soros din Comisia Europeană și mecanismul numit stat de drept care îi leagă pe toți aceștia”, a mai declarat Viktor Orbán.

Premierul Ungariei a adăugat: Proiectul este tot atât de simplu, cât de grandios: Este un centru financiar, un centru al lui George Soros care finanțează sute de mii de ONG-uri, insituții de cercetare, ateliere de analiză și activiști, care influențează linia mass-medei mainstream.

Soros cumpără o parte din europarlamentari, oamenii care lucrează pentru el sun ajutați să ajungă în poziții cheie, așa cum au fost Frans Timmermans și Vera Jourová. Iar în final, depune eforturi să fie adoptată o lege care stabilește criterii politice – gender, migrație, societate deschisă, democrație liberală – pentru ca țările membre ale UE să aibă acces la fondurile Uniunii, a subliniat premierul ungar.

Potrivit acestui proiect, țările care susțin suveranitatea, rădăcinile lor creștine și modelul tradițional al familiei, cum sunt și Polonia și Ungaria, trebuie spânzurate pe „această frânghie bine împletită”. Viktor Orbán a subliniat: Guvernele Europei s-au trezit în ultima clipă, au citit rapoartele de țară privind statul de drept ”comandate de George Soros și Frans Timmermans de la Jourova”, și brusc a înțeles toată lumea că sentința a fost pronunțată înainte de proces, și că după Ungaria și Polonia va fi și rândul altor țări.

„Nu există nicio explicație pentru care noi, europenii, să tolerăm ca un speculant american să construiască și să cumpere cu bani americani un sistem de influență european. Se află deja pe masă planul de acțiune al lui Soros pentru egalitatea de gen și migrație. Ar fi timpul să punem punct pasiunilor europene ale lui George Soros”, a scris în încheierea răspunsului său premierul Ungariei, Viktor Orbán.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE