ACTUALITATEViktor Orban despre Soroș: Cel mai corupt om din lume, un criminal...

Viktor Orban despre Soroș: Cel mai corupt om din lume, un criminal economic care urmărește să creeze un imperiu unic, cu gândire unică și model social unic

Premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a criticat dur pe miliardarul americani George Soroș, pe care l-a acuzat că urmărește să creeze „un imperiu unic, cu gândire unică și model social unic”, informează About Hungary, citat de Breitbart.

În declarația oficială a liderului de la Budapesta, care este un răspuns la un articol publicat de Soroș în Project Syndicate în care magnatul atacă Ungaria și Polonia pentru că și-au folosit dreptul de veto pentru a bloca bugetul multianual al UE, Orban afirmă că Soroș este un „criminal economic”, care „și-a făcut averea prin speculații, ruinând viața a milioane de oameni și chiar șantajând economii întregi”.

Orban ungar spune că prim-miniștrii nu trebuie să dezbată cu criminali economici, așa cum guvernele „nu trebuie să negocieze cu teroriștii”. „Dar iată că acum sunt forțat s-o fac”, a scris liderul țării vecine.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Conform acestuia, scopul rețelei Soroș este „să creeze societăți multi-etnice, multiculturale, prin accelerarea migrației și să dezmembreze factorul de decizie național, plasându-l în mâinile unei elite globale”.

„Rețeaua Soroș este cea mai mare amenințare înfruntată de statele Uniunii Europene”, continuat Viktor Orban.

Aflată în mijlocul unor crize – economice, a migranților, de sănătate – Europa are nevoie de solidaritate între națiunile sale, spune premierul budapestan.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului  R3Media

„Dar în acest timp, acestui speculant care se auto intitulează filantrop nu i-a păsat de interesele popoarelor Europei, ci a acționat doar în avantajul său. Ne amintim cum a atacat forintul maghiar și cea mai mare bancă a Ungariei în timpul crizei economice și plănuia să relocheze, distribuie și finanțeze reinstalarea migranților și acum vrea ca statele membre să se pedepsească unele pe altele, în loc să îmbrățișeze solidaritatea și asistența mutuală”, a scris Orban.

Acesta a denunțat faptul că pe statele de plată ale lui Soros „se află o listă lungă de politicieni, jurnaliști, judecători, birocrați și agitatori politici care se prefac a fi membri ai societății civile. Și deși miliardarul acesta îi acuză pe dușmanii săi de corupție, el însuși este cel mai corupt om din lume”.

„El plătește și cumpără pe cine poate – și pe cei pe care nu-i poate mitui, îi va calomina, umili, intimida și distruge prin arma lui formidabilă: batalioanele de jurnaliști de stânga”, a continuat liderul Ungariei.

Adevărul scop al lui Soroș, scrie Orban, este să creeze un imperiu unic, care „va forța un unic mod de a gândi, o cultură unică și un model social unic asupra popoarelor libere și independente ale Europei”. Rețeaua Soroș caută „să anuleze dreptul popoarelor de a-și decide propriul destin”.

Istoria Ungariei, alături de a altor popoare din Centrul Europei, „a fost luptă neîncetată pentru libertate împotriva marilor imperii, o bătălie repetată pentru a ne câștiga dreptul de a ne decide propriul destin”. „Bătălia pentru și împotriva noului Bruxelles nu a fost încă decisă. Bruxelles-ul pare să se predea, dar multe state națiune continuă să reziste. Dacă vrem să ne păstrăm libertatea, Europa nu trebuie să cedeze în fața rețelei Soroș”, a concluzionat Viktor Orban.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...