ACTUALITATEEpiscopul Hușilor, PS Ignatie, acuză că o instituție a statului a încercat...

Episcopul Hușilor, PS Ignatie, acuză că o instituție a statului a încercat să cenzureze un volum dedicat părintelui Mina Dobzeu, fost deținut politic. Pasajul care a deranjat

PS Ignatie, Episcopul Hușilor, a declarat că o instituție a Statului român i-a cerut să elimine un pasaj dintr-un cuvânt introductiv la un volum dedicat părintelui Mina Dobzeu, pentru a o publica.

Este vorba despre volumul „Părintele Mina Dobzeu – Duhovnicul Hușilor. Documente (1946-2011)”. Părintele Mina Dobzeu este cel care l-a botezat în închisoare pe Nicolae Steinhardt.

PS Ignatie a refuzat această propunere „tristă”, informează siteul oficial al Episcopiei.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Mi-am dorit foarte mult să edităm un volum de documente în care să putem să ne întâlnim cu biografia spirituală, de mărturisitor, a părintelui Mina. De aceste documente s-au ocupat, cu foarte multă acrivie și profesionalism domnul cercetător Adrian Nicolae Petcu, părintele Nicolae Cătălin Luchian și doamna Maria Buțcu. Le mulțumesc foarte mult! Ne putem bucura acum de o carte foarte bine gândită și concepută.

Povestea acestei cărți este una tristă, așa cum a fost și viața Părintelui Mina în ceea ce privește vrăjmașii din afară, cei ai regimului comunist.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Nu ne-a fost foarte ușor să edităm această carte. Ne-am planificat să o punem la îndemâna doritorilor anul trecut.

Ar fi trebuit să apară sub egida unei instituții a Statului, însă am întâmpinat o dificultate majoră. Mi s-a cerut, la modul propriu, să renunț la un pasaj din cuvântul introductiv, ca apoi să o putem publica. Nu am fost de acord, pentru că mi s-ar fi părut un act de lașitate din partea mea.

Astăzi nu ne închide nimeni dacă avem curajul de a ne opune ideologiilor progresiste, mai degrabă regresiste, și corectitudinii politice – ideologii care vin cu impetuozitate și vor să ne alinieze gândirii lor. Cel mult putem suporta linșajul mediatic, al celor ce sunt afiliați acestei ideologii.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Am decis să nu publicăm sub egida acelei instituții și a trebuit să reluăm tot parcursul procedural de acces la documentele din arhivele Securității. Le mulțumesc foarte mult tuturor celor ce au fost implicați în acest proiect”, a afirmat PS Ignatie, în cadrul Simpozionului Național „Părintele Mina Dobzeu, duhovnic și mărturisitor în comunism”, organizat de Episcopia Hușilor pe 5 iunie.

Episcopul Hușilor a arătat care este pasajul care a deranjat Statul român:

Tragem nădejde vie că paginile acestei cărţi vor constitui o perfuzie de curaj în favoarea unei și mai intense și constante mărturisiri a valorilor tradiționale pentru toți cei care, la 30 de ani de la destrămarea cortinei întunericului moral al comunismului, (încă) opun rezistență totalitarismului  neocomuniștilor contemporani, deghizați în predicatori ai corectitudinii politice; în predicatori ai toleranței umanist-seculare, care, de fapt, răspândesc, cu sârg, discursul urii și propun desființarea diferențelor naturale dintre oameni până la omogenitate; în predicatori ai detonării valorilor civilizației creștine și în predicatori ai ideologiei neomarxiste gender fluid, care instaurează idolatria și supremația drepturilor de grup și declanșează lupta de clase între sexe» (Părintele Mina Dobzeu – Duhovnicul Hușilor. Documente (1946-2011), editura Horeb, 2021, p. 11).

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...