sâmbătă, februarie 4, 2023
ACTUALITATEGafe după gafe ale Guvernului „meu”: CCR a decis că numirile șefilor...

Gafe după gafe ale Guvernului „meu”: CCR a decis că numirile șefilor TVR și Radio sunt neconstituționale. Miercuri, ministrul Năsui a pus pe net imagini dintr-un obiectiv militar

Curtea Constituțională a României a decis, în unanimitate de voturi, că hotărârile de numire a directorilor interimari ai Televiziunii Române (TVR) și ai Societății Române de Radiodifuziune (SRR) sunt neconstituționale.

Sesizarea fusese făcută de PSD.

„CCR a admis sesizarea formulată de grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului României nr.32/2021 privind numirea directorului general interimar al Societății Române de Radiodifuziune;

A admis sesizarea formulată de grupurile parlamentare ale Partidului Social Democrat și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului Românieinr.31/2021 privind numirea directorului general interimar al Societății Române de Televiziune.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru pronunțarea acestor soluții, Curtea a constatat că cele două hotărâri ale Parlamentului au fost adoptate cu încălcarea principiului constituțional care consacră caracterul obligatoriu al respectării legilor, prevăzut de art.1 alin.(5) din Legea fundamentală. Astfel, au fost nesocotite prevederile art.19 și 20 din Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, întrucât Parlamentul a invocat aplicabilitatea art.21 alin.(1) și (3) din aceeași lege, fără a fi întrunită condiția din ipoteza normativă a acestui text legal, respectiv situația specială a situației tranzitorii dintre două legislaturi parlamentare, în care este permisă numirea unui director general interimar al Societății Române de Radiodifuziune, respectiv al Societății Române de Televiziune”, transmite Curtea Constituțională.

Pe 11 mai, Parlamentul respingea rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și astfel a demis conducerile celor două instituții. Doina Gradea de la TVR și Georgică Severin de la Radio România.

Decizia CCR vine să completeze un tablou al gafelor alianței PNL-USRPLUS-UDMR care conduce România. Nu mai târziu de miercuri, Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USRPLUS), a stârnit stupoare, după ce a postat pe net imagini filmate în fabricile de armament din județul Brașov pe care le-a vizitat.

Conform știripesurse, fabricile de armament constituie obiective militare, iar fotografierea, respectiv filmarea lor, este interzisă.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate