vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEFranța | Emmanuel Macron vrea să ducă o „bătălie culturală, a civilizațiilor”...

Franța | Emmanuel Macron vrea să ducă o „bătălie culturală, a civilizațiilor” împotriva țărilor din Est. E vorba de valorile creștine „care nu sunt ale noastre”

Președintele Franței, Emmanuel Macron, afirmă că trebuie dusă o bătălie culturală, civilizațională, împotriva țărilor din Estul Uniunii Europene, care adoptă valori „care nu sunt ale noastre”, informează Agerpres.

Referința este clară la Polonia și Ungaria, țări care au promovat constant o legislație derivată explicit din valorile creștine. Discuția a fost stârnită de noua lege de protecție a minorilor din Ungaria, care interzice promovarea homosexualității și a transgenderismului în rândul tinerilor sub 18 ani.

De asemenea, atât la Budapesta, cât și în Polonia, dar și în România sau Bulgaria, există o reticență maximă în a legaliza căsătoriile între persoane de același sex.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Trebuie să încercăm să aflăm cum pot ajunge unele ţări în această situaţie. Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizaţiilor”, a spus Macron la Bruxelles la conferinţa de presă după terminarea întâlnirii liderilor UE.

Macron afirmă clar că valorile promovate de țările din Est „nu sunt ale noastre”.

Trebuie să facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat în unele societăţi post-comuniste care acum arată valori ce nu sunt ale noastre”, crede preşedintele francez, admiţând că în problema homosexualităţii există în interiorul UE o diviziune Est-Vest.

„Ce credibilitate vom mai avea dacă acceptăm ca aceste valori să fie subminate în interiorul nostru ? Cum le vom mai putea spune atunci albanezilor, sârbilor, să facă un efort pentru statul de drept, pentru a intra în UE”, a mai spus președintele francez.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Macron vrea să se implice în țările din Est pentru a-i „susține mai bine pe cei care apără ideile europene, avem nevoie de o strategie în domeniu”.

Dintre cei 27 de lideri ai statelor UE, doar 17 au semnat înaintea summitului o scrisoare comună adresată şefilor instituţiilor europene şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru a condamna Ungaria pentru legea de protecție a minorilor.

Potrivit Euronews, lista semnatarilor reflectă la acest capitol o diviziune clară Est-Vest, dintre statele est-europene numai Letonia şi Estonia semnând această scrisoare. Dintre cele care au semnat, Grecia și Cipru – două țări ortodoxe – au făcut-o în „valul doi” al semnăturilor, după „discuții”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

9 COMENTARII

 1. Partidul lui Macron e in picaj la locale – este pur și simplu pe cale de dispariție.

  Macron n-a reușit să reafirme Franța in fața Germaniei, așa cum a promis.

  Macron n-a rezolvat problema islamizării și a terorismului, așa cum a promis.

  Macron a terorizat brutal populația cu ocazia pandemiei.

  Macron a ridicat taxele din motive de Green Deal, luând masiv bani clasei mijlocii in timp ce alocă bani migrației ilegale.

  Lui Macron ii fuge terenul de sub picioare dar el joacă incă sceneta cu insultarea Estului.

  Cum e posibil ca Cioloș să fie aplaudat in țară cât timp el e sluga unui om care jignește Europa de Est?

 2. Acest individ, Emmanuel Macron vorbeste despre valorile crestine? Peste cel mult 20 de ani Franta va deveni o republica islamica.

 3. dar valorile islamice sunt ale lor? SAU PEDOFILIA ? AIA ESTE VREDINTA VOASTRA BHAI PSIHOPATILOR! cine este frantzia? o tara din m u ie. de cand s-au facut astia vatafii TARILOR SUVERANE. VALORILE SI TRADITIILE SUNT PARTE DIN POPOARE. SUNT DREPTURI FUNDAMENTALE DESPRE A CAROR INCALCARE SI RE-EDUCARE CHINEZA VORBESTE ACEST JEG. HAI SIKTIR DEVIATULE !

 4. Efeseni 6:11-17. Ce aflăm de aici despre marea luptă?
  11. Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.
  12. Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.
  13. De aceea, luaţi toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul.
  14. Staţi gata, dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii,
  15. având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii.
  16. Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei, cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.
  17. Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.

 5. Franta cea mai socilista tara Eu ,va amintiti de 1968 de aici a incetup tot ,noi saraci stateam cu armata la granita. Ani si ani sau forjat zilele nostre acum culegem ce am semanat dar est-ul a afumat chestilea astea de mult iar Vest-ul decade asta este trecem noi si peste asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE