ACTUALITATEFOTO | Un oltean a încercat să dea foc steagurilor străine instalate...

FOTO | Un oltean a încercat să dea foc steagurilor străine instalate de Dominic Fritz în fața primăriei Timișoara: Tricolorul României trebuie să fie apărat

Un bărbat de 37 de ani a încercat să dea foc steagurilor amplasate ilegal de primarul Dominic Fritz în fața Primăriei Timișoara, scrie știri pe surse.

Incidentul a avut loc la ora 11:40, a anunțat edilul orașului de pe Bega. Bărbatul a fost observat de gardianul de la intrarea în Primărie, care a chemat Poliția. Steagurile Germaniei, Italiei și Marii Britanii au fost afectate de foc.

Pe torța cu care a încercat să dea foc steagurilor, bărbatul a scris „Tricolorul României trebuie apărat”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Omul are 37 de ani și este din localitatea Plenița, județul Dolj.

În opinia lui Dominic Fritz, acest gest reprezintă „extremism naționalist”, iar vinovat ar fi de fapt președintele AUR, George Simion.

Primarul spune că va apăra în continuare „valorile europene și timișorene” și va continua să arboreze steagurile altor state, deși acest lucru este ilegal. Prefectura Timiș l-a avertizat pe Fritz în ceea ce privește amplasarea steagurilor, dar „neamțul” continuă să nu respecte legea.

„Această acțiune nu este un protest inocent, ci o faptă penală ce putea ușor să ducă la incendierea primăriei. Acolo ne duce extremismul naționalist cu care se încearcă otrăvirea comunității noastre. Este un semnal de alarmă că ce începe cu vorbe se termină în fapte. Știm cine sunt părinții spirituali ai acestor fapte – aceiași huligani care au scandat sloganuri xenofobe în fața casei mele și care au intrat cu forță în primărie, cu George Simion în frunte. Voi rămâne ferm în apărarea valorilor timișorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremiștilor violenți”, a spus primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

8 COMENTARII

 1. Cel mai rău lucru pentru un om este să-și piardă încrederea în sine.Din păcate Fanarul bucureștean a reușit asta pe români. Modelul ăsta cretinoid de lins dosuri și pompat bani, fara limită și rușine pentru demnități vânate de oameni fără demnitate pentru a fi folosite la trădare și vânzare de țară a dus la iluzia că omul Cristești lor e dinafara sistemului și, deci, bun de primar, mai bun decât Ciuhandu, omul lui Cârpaci și a justiției mânjite cu bani țigănești și decât Robu, cel cu prea multe fantezii și prea puțin contact cu solul. La capitolul intransigenta morală, poporul mai are de recuperat. Creștinismul se asumă, nu se invocă numai la ocazii20% din populație a votat la referendumul pentru familie iar politrucii nu se votează numai pentru că împart mai generos șepci și banii munciți de alții că ajutor social și/sau pensie de boală pe cazuri”făcute” cu câte un sat odată. În final, rămân la părerea mea: politica este invers proporțională cu civilizația și bunăstarea.Avem exemple clare, de la Moscova la Bruxelles, iar politicienii buni sunt o raritate, niciodată proveniți din politica, și sunt schimbați invariabil de alții răi.

 2. Legea interzice afișajul drapelelor străine pe instituțiile publice, cu excepția ocaziilor oficiale gen vizite de stat. Fritz ăsta e un agent german antrenat și impins in față pe levierul USR, partid de servicii si acum transmite timisorenilor ideea cp timișoara e cosmopolită, adică a nimănui deci a cui dă mai mult, așadar a germanilor. In plus Fritz ajută imigrația refuzată de Viktor Orban să se așeze in Timișoara, adică pe viitor le va face o țară ca afară cu migrație musulmană ghettoizată.

  Prostia se plătește, ca in Occident.

 3. Dacă frițul ar fi respectat legea, olteanul nu ar fi avut la ce sa dea foc. Mă intreb: oare cine o fi de fapt instigatorul?

 4. Pui de Brâncoveni, de panduri și de Jieni! A făcut în câteva minute, și doar arătând că se poate, mai mult decât cirezi întregi de intelectuali scremându-se conservatoricește de ani în discursuri și articole fleșcăite că de fapt Fritz e adevăratul extremist și rasist și să-și dea singur seama și să-i fie rușine.
  Și dacă pe-ăsta l-a luat așa repede gândul la incendieri vazându-l pe Țepeș venind, oare în care ceata s-o simți: la smintiți sau la mișei? La pușcărie sau la casa de nebuni?

 5. Un rost ne-a dat maicuta noastra, dulcea,
  Sa fim, dintre romani, cei mai fierbinti,
  Din Dolj si pana-n Olt si pana-n Valcea
  Si pana-n Gorj si pana-n Mehedinti!.

  La Tricolorul romanesc se-nchina
  Si-i face juramant prin lupta, azi,
  Oltenia, provincia latina,
  A lui Mihai, al nostru, cel viteaz

 6. Ada e cand locuitorii orasului martir s-au dilit la cap. Acum culeg rodele. Friț i-a vandut fara sa clipeasca! Ca si alalalt nemtalau care ne conduce!

  • asa e, Fritz le da ce au cerut in prostia lor. s-au vandut singuri saracii, si e valabil si pt bucuresti si alte orase progresiste, ba chiar e valabil la nivelul intregii tari. Degeaba insa mai fac unii gargara, nationalismul sanatos se manifesta altfel, prin fapte si fara taraboi. Eu nu mai cred in revenirea acestei natii, suntem ireversibil pe drumul autodistrugerii, proces inceput de 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...