ȘTIRITimișoara | Primarul Dominic Fritz refuză să respecte legea și a anunțat...

Timișoara | Primarul Dominic Fritz refuză să respecte legea și a anunțat că va arbora steaguri ale altor țări pe clădirea instituției / Până și la Bruxelles, pe clădirea Primăriei sunt doar steagul Belgiei și cel al UE

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), refuză să înlăture steagurile străine pe care le-a plasat pe clădirea instituției, deși Prefectura Timiș i-a solicitat acest lucru, săptămâna trecută, avertizându-l pe edil că încalcă legea.

În replică, Fritz a spus că va continua să arboreze ce steaguri vrea, pentru că el consideră că legea care reglementează arborarea drapelului național este desuetă.

„Legea care reglementează arborarea drapelului României este din anul 1994. Ea aparține unui alt context istoric, plin de frământări și temeri. E acolo un articol care, dacă e interpretat la extrem, poate fi citit ca și cum avem voie să punem steagul unui alt stat doar dacă este o delegație oficială din statul respectiv în vizită.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Am un respect extraordinar pentru steagul României. Trăiesc o mare emoție și mă simt onorat ori de câte ori port eșarfa tricoloră. Cred că cea mai mare realizare a României contemporane este alegerea destinului european. Pentru mine este o onoare că drapelul României poate fi arborat alături de cel al Uniunii Europene, cu aceeași importanță și valoare ca steagurile celorlalte state membre.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Îmi asum această decizie: steagurile statelor cu care Timișoara are relații de colaborare vor continua să fluture în fața Primăriei Timișoara. Ca simbol al apartenenței noastre la marea familie europeană. Și ca dovadă a spiritului multietnic și tolerant al orașului în care trăim.

Cer parlamentarilor de Timiș să se aplece asupra legii din 1994, să propună modificarea acestui text de lege și să-l facă conform realităților zilelor noastre”, a scris, pe Facebook, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, informează Rost Online.

Conform legii nr.75/1994, „ Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul național şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaționale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi.

Arborarea drapelului României la manifestările care se desfăşoară sub egida organizaţiilor internaţionale se face potrivit reglementărilor şi uzanţelor internaţionale”.

Sursa foto: Wikipedia

Fritz invocă „realitățile zilelor noastre”, pentru a arbora ilegal steagurile altor state pe clădirea Primăriei, dar nu e clar la ce realitate se referă.

Astfel, pe clădirea primăriei orașului Bruxelles, care poate fi denumită capitala de facto a Uniunii Europene, se regăsesc doar steagurile Belgiei și ale Uniunii Europene.

Adică exact cum prevede și legea din România. Este greu de crezut că municipalitatea din Bruxelles nu are „relații de colaborare” cu instituții din alte țări, dat fiind contextul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...