marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEFOTO | Întâlnire Marcel Ciolacu - Viktor Orban, la București: Acesta este...

FOTO | Întâlnire Marcel Ciolacu – Viktor Orban, la București: Acesta este începutul unei prietenii foarte frumoase

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a întâlnit la București cu omologul său român, Marcel Ciolacu.

Anunțul a fost făcut de Orban, care a postat o fotografie cu cei doi, însoțită de un text care parafrazează o replică celebră din filmul Casablanca: „Întâlnire cu premierul României, Ion-Marcel Ciolacu. Acesta este începutul unei prietenii foarte frumoase”.

Conform presei oficiale de la Budapesta, întâlnirea a fost un „prânz privat”. La eveniment au mai luat parte, Kelemen Hunor, președintele UDMR, fost vicepremier, și Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor.

De la Bucureşti, premierul Viktor Orbán va merge la Băile Tuşnad, unde va avea loc a 32-a ediţii a Universităţii de Vară de la Tuşnad.

„Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state.

Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. De asemenea, premierul roman a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria”, arată un comunicat al Guvernului de la București.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate