marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEFOTO/VIDEO | La 80 de ani de la evenimente, o asociație a...

FOTO/VIDEO | La 80 de ani de la evenimente, o asociație a ridicat o cruce în memoria victimelor bombardamentelor americane asupra Bucureștiului. Autoritățile locale și centrale, tăcere totală

O inițiativă privată a unor cetățeni reuniți în „Asociația 4 aprilie” a reușit să ridice o cruce în memoria miilor de bucureșteni uciși în bombardamentele americane asupra Capitalei, de-acum 80 ani.

„Asociația 4 aprilie” a ridicat o cruce în memoria victimelor, la locul unde au fost îngropate, o groapă comună de lângă cimitirul Calvin din București.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și al Preacuvioșilor Părinți, azi a fost săvârșită Slujba Parastasului de pomenire în memoria victimelor civile ale bombardamentelor la care a fost supusă Capitala începând cu 4 Aprilie 1944.

La ora 13:45, ora la care au început bombardamentele, clopotele mai multor Biserici din Capitală au bătut în memoria celor pe care i-am pomenit azi.

Numele celor pomeniți trebuie să se audă pentru că reprezintă încă un prinos de jertfă și suferință pe care acest popor, binecuvântat de Dumnezeu și încercat de istorie, l-a mai dat încă o dată.
Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace!”, a anunțat Asociația pe facebook.

Un parastas a avut loc la parohia „Parcul Călărași” din București. Evenimentul a fost prezentat de către televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române.

Pe lângă comemorarea din 4 aprilie, va mai exista o comemorare a victimelor, tot privată, pe 6 aprilie în Parcul Cișmigiu.

Autoritățile locale și centrale au tăcut, în totalitate, pe acest subiect, deși este cea mai neagră zi a Capitalei României.

Numărul victimelor – dacă luăm în calcul și peste cei 4.000 de răniți – depășește „bilanțul” unei alte zile negre a românilor: masacrul de la Fântâna Albă.

Parlamentul nu a comemorat, în niciun fel, victimele. Niciun partid politic nu a trimis un mesaj de comemorare.

De menționat că aviatorii americani care i-au ucis pe români au două monumente impunătoare în centrul Capitalei.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE