OPINIIBunul simț și libertatea

Bunul simț și libertatea

Consiliera Ana Munteanu de la USR s-a dus peste un proprietar de restaurant din Timișoara care îndrăznea, avea curajul monumental să producă în carantină. S-a dus nu oricum, cu alai de jandarmi după ea. La mesele din restaurant se aflau infiltrați și câțiva informatori ai doamnei. Ca tabloul să fie complet, „colegii” consilierei s-au ridicat de la mese și au plecat senini, fără să mai achite consumația.

Cum au ajuns ciorba de văcuță și pleșcavița bănățeană subiect de flagrant? Cum am ajuns să regăsim peste ani maniera de acțiune a activiștilor de partid din vremea Anei Pauker și a lui Gheorghe Gheorghiu Dej?! Sceneta regizată de consiliera primăriei îmi amintește de profilul turnătorului din comunism, care chema miliția cum identifica vreo formă de rezistență sau când te vedea, printre scândurile gardului,  că ai tăiat pur și simplu vițelul.

Nu este primul derapaj pe această frecvență, politiciana Oana Bogdan venise cu ideea desființării proprietății și vorbea de o societate a viitorului în care am trăi în cuplurile în loc de grupuri. Adică în colectiv. Mă gândesc că pe undeva, Editura Politică încă lucrează subliminal și infuezează vechile idei ale Manifestului lui Marx &Engels.

Dacă nu ar fi pielea noastră în joc, contextul dramatic în care au ajuns unii antreprenori să își desfășoare activitatea , aș spune că până la urmă fiecare partid pe limba lui piere, pandemia a accelerat conturarea lor „mai la stânga” sau „mai la dreapta”, centru- dreapta a dispărut demult. Dar situația este abruptă, vitrinele cu anunțul DE ÎNCHIRIAT au umplut bulevardele. Din clătităria de pe Eminescu a rămas un morman de rigips, la fel din cafeneaua de vizavi de biserică, restaurantul Belini a rămas doar în amintiri, etc

Cred că oamenii ar trebui lăsați în pace , pur si simplu. Nu Statul ne va salva, ci bunul simț și libertatea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...