ACTUALITATEOctavian Jurma, acuzat că și-a trădat colegii studenți în 1990, pentru a...

Octavian Jurma, acuzat că și-a trădat colegii studenți în 1990, pentru a servi regimului Iliescu. Cu ajutorul unei ziariste de la Europa Liberă, care azi e susținătoare fanatică a lui Dominic Fritz

Octavian Jurma, cunoscutul propovăduitor al apocalipsei medicale, este acuzat că și-a trădat colegii studenți, în 1990, pe vremea când aceștia protestau împotriva regimului nou-instalat, al lui Ion Iliescu.

Mai precis, este vorba despre manifestațiile studențești din 11 septembrie 1990, atunci când tinerii timișoreni au intrat în grevă generală.

Sorin Simion Meici, pe-atunci unul dintre liderii studenților tim1990șoreni, azi cunoscută voce civică a Timișoarei, a explicat cum „Tavi” Jurma a sabotat mișcarea din 1990, oferindu-i pe tavă regimului Iliescu prilej să acuze tineretul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

De remarcat că, așa cum povestește Sorin Simion Meici, prima care i-a sărit în ajutor lui Jurma în 1990 a fost Brândușa Armanca, de la Europa Liberă. Azi, Brândușa Armanca participă la protestele organizate de Dominic Fritz, primarul german al Timișoarei, după cum arată jurnalistul Cosmin Țîntă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Octavian Jurma este un susținător necondiționat al lui Dominic Fritz, pe care l-a comparat cu Regele Carol I. La rândul său, Fritz l-a răsplătit numindu-l între „reprezentanții primarului în consiliile de administrație ale spitalelor din subordinea consiliului local”, după cum arăta R3media.

O investigație R3media, citată de Realitatea TV, a arătat că Jurma nu este calificat nici ca medic practician, epidemiolog sau cercetător. În ciuda acestor evidențe, este în continuare prezentat de unele mass-media drept „medic”, „cercetător” sau „epidemiolog”.

Iată postarea integrală a lui Sorin Simion Meici:

„Dileaua zilei
“Bă, Sorine! Cine naiba a făcut comunicatul ăsta?”
Era în decembrie 1990. În plină grevă studențească. Puțini își mai aduc aminte de ea. Pe atunci nu era Gugăl, presa era pe hârtie, ziariștii trebuiau să fugă de la o conferință de presă la alta.
A fost o manifestare maraton. Dar să amintesc “umpic” contextul.
La începutul anului 1990 au început mișcările de coagulare a unor structuri naționale studențești. Una era Liga Studenților din România, grupată în jurul lui Marian Munteanu. A doua era U.N.I.S. – Uniunea Națională Independentă a Studenților, condusă de Cornel Zugravu. A doua era un fel de sindicat “galben”. Adică un simulacru care a creat confuzie și era apropiat de cercurile conducătoare ale vremii. Cornel Zugravu având acces direct la Petrică Roman.
Studenții din Timișoara încă nu se afiliaseră la vreuna din cele două structuri, iar în 4-6 decembrie, la Buziaș are loc o întâlnire a tuturor organizațiilor studențești din țară. Unde s-a stabilit ca începând din data de 10 decembrie, studenții să intre în grevă generală.
Și a început. În data de 10 decembrie, facultățile din Timișoara au fost pichetate de studenți, iar cursurile au încetat. Iar în 11 decembrie, întreaga studențime era în grevă.
Dar hai să vedem cine erau cei care coordonau greva din Timișoara. Nu cred că îmi aduc aminte de toți cei care eram atunci acolo. Sper să nu se supere cei care nu vor fi menționați.
Claudiu Meissner – OSUT Timișoara
Marius Lobază – OSUT
Carmen Crețu – OSUT
Alin Gorscovoz – OSUT
Cristi Flora – Construcții
Gogu Falcă – Construcții
Horațiu Tudorache – Mecanică
Lucian Rotar – Calculatoare
Răzvan Panaitescu – Calculatoare
Mihaela Țopa – Hidrotehnică
Gabriel Aoșan – Mecanică agricolă
Dorian Dănilă – Chimie
Cătălin Iordănescu – Chimie
Io – Chimie
Dan Preunca – Chimie
Tavi Jurma – Medicină
Dan Dincă – Electrotehnică
Lista e mai lungă. Dar a trecut ceva de atunci.
Și ca treaba să devină serioasă, cel puțin în Timișoara, sindicatele muncitorești au declarat și ele grevă începând din 17 decembrie.
Și să intrăm “umpic” în culise. Toate acțiunile studențești erau coordonate de un comitet, care se întrunea la Universitate. Comitet care era condus, informal, de Dorian Dănilă și Horațiu Tudorache. Iar eu, făceam naveta între centrul de coordonare și Rectoratul de la Politehnică.
Și să vezi bazaconie. Seara târziu, plec de la Universitate și în părculeț dau nas în nas cu un fost profesor de liceu. Dat afară din Securitate prin 1985 și trimis profesor inginer. Reactivat după 1990 în SRI, cu grad de colonel.
“Ce faci, Sorine?”
“Mă duc la Rectorat. Să duc niște afișe, pentru manifestația de mâine. Vă dau un exemplar?”
“Îl avem, deja.”
“Am uitat. Secu e-n tot și-n toate ce sunt.” replic malițios.
“Nu vii la noi?”
“Ce vorbești, dom profesor? Eu, turnător? Să se-ntoarcă tati moșu’ în mormânt ca titirezul?”
“Nu. În nici un caz turnător. Ofițer. După ce termini facultatea.”
“Și până atunci îmi fac mâna. Ca turnător. Nu. Merci.”
“Sorine, avem destui turnători în clădirea din spate. Încă unul nu ne ajută cu ceva. Io vroiam să te ajut ca prieten.”
Și am ajuns în centru, unde ne-am despărțit.
Iar a doua zi, pocinogul.
“Bă, Sorine! Cine naiba a făcut comunicatul ăsta?” a început să urle Dorian a doua zi.
În toată presa apăruse un comunicat al organizațiilor studențești din Timișoara, prin care se solicitau banii și ajutoare pentru continuarea grevei.
“Bă, noi nu suntem milogi! Nu facem greva asta că nu avem ce mânca. Cine naiba l-o scris? Cine naiba l-o scris?” repeta mecanic Dorian.
În final, a-a aflat. Era “capodopera” lui Tavi Jurma. Iar prima persoană care.l-a difuzat a fost Brândușa Armanca. La aceea vreme, corespondent la Radio Europa Liberă.
Iar a doua zi, toată presa fesenistă acuza liderii studenților că au organizat greva pentru niscaiva firfirei și ajutoare.
A trecut și greva. A terminat și Tavi Jurma, facultatea. Apoi, și-a făcut o firmă ce vindea ace, brice și carice în sistem MLM. Împreună cu Răzvan Panaitescu. Și a dispărut o bună perioadă. Ca în 2009 să-l regăsesc foarte activ pe feisbuci, fiind un guru băsist.
Iar acum, a fost trecut la next level. Pandemiolog”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

 1. D-le Ursan, m-ați corupt! Am mers la pagina d-lui SSM, mi-a sărit în ochi fraza: „Și cum mă chinuiam io cu o problemă de chimie-fizică, sună telefonul.” – omul e „lider civic” ? Lucrează în „puterea a patra” ?

  D-le Ursan, aveți o mină de aur: explicați românilor cum le-a fost rasă „crema” în ’89, ce au ajuns să facă toți acei oameni (SSM, OJ etc.) ? Eu (mai prostănac), m-am pomenit întrebat (după 20 de ani de Democrație!): „Dar de ce nu te apuci tu de altceva ? (Stai șomer ca prostu’, cu anii ?) Dacă ai facultate, poți face orice (la care îți pui mintea)!”

  Eu, prostănac, am rămas (până azi!) stupefiat: adică ne pompau 4-6 ani cu informații prin facultăți, iar acum ne spun că PCR ne-a fraierit, că (în Democrație) putem fi orice ne dorim ? Ne-a prostit și profesorul care ne-a spus (în prima zi, unui amfiteatru plin): „Aici veți îvăța doar ABC-ul în diverse direcții, veți fi foarte nemulțumiți de faptul că vă vor trece la altă ramură de îndată ce ramura curentă de studiu va începe să vă placă!” Adică noi cei ce urmam să ieșim abia alfabetizați eram, de fapt, în stare să trecem de la o slujbă la alta, doar fiindcă … am fi terminat o facultate ?!

  Asta nu-i nimic: niște ani mai târziu am auzit altele, apocaliptice de-a dreptul (în sensul grecesc al cuvântului): „Ce este un doctorat ? NIMIC mai mult decât dovada că respectivul AR PUTEA face cercetare! Nici nu se compară cu un cercetător confirmat, cu 20 de ani de activitate!”

  Sunteți prea aspru cu OJ, când omul a fost forțat de ’89 să se caute și să se găsească, să se inventeze și reinventeze. Și când și-a găsit omul locul în economia de piață, interdisciplinar (jurnalism-medicină-PR etc), îl criticați ? În loc să ne spuneți ce s-a ales de problemele de „chimie fizică” ? Să ne facem o idee despre retehnologizarea economiei lui Petre R. ?

  Eu nu știu cum vă mai înțelege lumea, fiindcă eu unul nu vă mai înțeleg: adică „Europa Liberă” din 1990 (și o jurnalistă româncă de acolo) nu erau „de bine” (și anti-Iliescu) ? De ce nu scrieți dvs. mai mult decât o faceți deja ? Stați pe o mină de aur: povestiți-le românilor de Mihai Caraman și apoi spuneți-le că Stânga americană e mută de admirație față de … șeful lui James Bond – 007! I s-a făcut și film lui Kim Philby, „The spy who went into the cold” și șef ierarhic al lui Bond! Spuneți-le românilor CINE era Philby, UNDE a mers, apoi DE CE a făcut-o.

  Poate învățăm toți să apreciem la adevărata lor valoare pe oamenii care pot schimba locurile de muncă!

  Mulțumesc.

 2. Asa sunt astia, sapi un pic si gasesti mizerii

  Marele progresist CTP aplauda minerii ca au pacificat orasul

  Lucian Mandrutsa marele liberal progresist a slugarit la brucan si nastase, acum da lectii de democratie

  Ovidiu Raetchi a inceput ca sluga a lui dan voiculescu, apoi a migrat la pnl si a gasit stapani bogati la new york pt care e suficient sa scuipe pe poporul lui si ia cash

  Astiia sunt mereu pe val…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate