luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEFOTO | Atac asupra unei biserici din Polonia. Comunitatea locală e îngrozită,...

FOTO | Atac asupra unei biserici din Polonia. Comunitatea locală e îngrozită, după ce o statuie a Fecioarei Maria a fost distrusă

Autori neidentificați au vandalizat interiorul bisericii din satul Malnia din sudul Poloniei, provocând pagube importante. Statuile Maicii Domnului și ale Sfântului Antonie au fost distruse, iar interiorul bisericii a fost de asemenea vandalizat, conform Remix News.

„Acest atac este o lovitură puternică pentru comunitatea noastră”, a spus preotul Hubert Sklorz.

„Statuia Fecioarei Maria este o statuie folosită în procesiuni, iar enoriașii s-au obișnuit cu ea. Este foarte dureros pentru noi toți”, a adăugat el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Părintele Sklorz a declarat pentru portalul de știri Tvp.info că locul atacului a fost deja inspectat, iar poliția a luat act de săvârșirea faptei.

Acest vandalism vine după o serie de evenimente similare care au avut loc în ultima vreme în Polonia.

În martie, a fost vizată o capelă din apropierea sediului Ocolului Silvic Zamrzenica din nordul Poloniei. Atacatorul nu numai că a vandalizat capela, dar a zdrobit și statuia Sfintei Fecioare Maria, situată pe scara capelei.

La mijlocul lunii aprilie, un migrant din Tadjikistan a fost arestat pentru că a tăiat capul unei statui istorice a Fecioarei Maria, aflată într-o capelă din apropierea bisericii de pe strada Czerniakowska din Varșovia.

De asemenea, pe 5 mai, un preot în vârstă de 80 de ani, care se întorcea dintr-o vizită la bolnavii din Pionki, a căzut victima unui atac violent.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate