luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEPolonia e cea mai mare amenințare la adresa securității din Europa, spune...

Polonia e cea mai mare amenințare la adresa securității din Europa, spune un politolog austriac

Polonia este în prezent cel mai mare obstacol în calea revenirii păcii și securității în Europa, a susținut un politolog și jurnalist austriac, potrivit Rmx.news.

Ronald Barazon, fostul redactor-șef al ziarului austriac Salzburger Nachrichten, și-a scris observațiile pentru portalul german de știri Deutsche Wirtschafts Nachrichten. El a criticat atitudinea autorităților poloneze, care din primele minute ale agresiunii ruse împotriva Ucrainei din februarie anul trecut, au oferit Kievului sprijin militar și financiar neclintit și a insistat că nimic altceva decât o înfrângere zdrobitoare a Rusiei nu va fi acceptabilă ca soluţie.

Polonia face tot posibilul pentru a provoca un atac rusesc asupra ei, pentru a rezolva vechile dispute cu Rusia cu ajutorul NATO într-un al treilea război mondial”, a scris Barazon.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Polonia este cea mai mare barieră în calea revenirii securității în Europa din cauza comportamentului său provocator față de Rusia”, a adăugat el.

Președintele polonez Andrzej Duda a vizitat luna trecută capitala Austriei. În cadrul conferinței de presă cu președintele Alexander van der Bellen, Duda a dezvăluit că cei doi șefi de stat au discutat despre asistență pentru Ucraina și acțiuni comune pentru reconstrucția țării după încheierea războiului. El a spus că sprijinul militar este ceva „natural”, având în vedere circumstanțele.

Duda a spus că Polonia a respectat neutralitatea Austriei, pe care a declarat-o în 1955. El a mulțumit austriecilor pentru asistența acordată cu echipamente concepute pentru a proteja vieți, cum ar fi căști, jachete de protecție și ajutor umanitar.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate