ACTUALITATEAlphabet, compania care deține Google, venituri record în anul pandemiei

Alphabet, compania care deține Google, venituri record în anul pandemiei

Alphabet, compania care deține Google, a înregistrat venituri record pentru al doilea trimestru consecutiv, în ciuda pandemiei, în condițiile în care agențiile de publicitate și-au majorat cheltuielile în perioada sărbătorilor, anunță BBC.

Reducerile din promovarea turismului și divetismentului au fost mai mult decât compensate de sumele cheltuite de retailerii online și de alte companii în perioada restricțiilor.

Activitatea de publicitate Google, inclusiv YouTube, a reprezentat 81% din încasările Alphabet de 56,9 miliarde de dolari din trimestrul al patrulea, în creștere cu 23% față de anul trecut.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Unitatea Cloud a cunoscut, de asemenea, o creștere puternică. Vânzările Google Cloud au fost de 3,83 miliarde de dolari, sau 13,1 miliarde de dolari pentru întregul an, în creștere cu 46% față de 2019, dar unitatea înregistrază pierderi.

Profitul trimestrial al Alphabet a crescut cu 43%, până la 15,2 miliarde de dolari, ceea ce a dus la o creștere a prețului acțiunilor.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...