miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEFostul consilier al lui Zelenski susține că Polonia este gata să uite...

Fostul consilier al lui Zelenski susține că Polonia este gata să uite de masacrarea polonezilor din Volânia: Polonia are „datoria” de a sprijini Ucraina

În noiembrie, Oleksiy Arestovych, pe atunci un consilier apropiat al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că autoritățile poloneze sunt pregătite să vadă masacrul din Volânia ca pe un capitol închis al istoriei, de dragul unor bune relații dintre Polonia și Ucraina. El a susținut că astfel de asigurări au fost date în mod privat de oficialii polonezi, informează Rmx.news.

Într-un interviu recent, Do Rzeczy l-a întrebat din nou despre aceste remarci și el a spus că oficialii recunosc că războiul prezent este o oportunitate ideală de a nu mai retrăi trecutul și de a se concentra asupra viitorului, deoarece beneficiile potențiale ale alianței actuale sunt mai importante decât greșelile trecute.

Arestovych a mai spus că Polonia are „datoria” de a sprijini Ucraina, deoarece în cazul în care aceasta ar fi învinsă, Rusia va ataca Polonia. El susține că, dacă Rusia ar prelua Ucraina în cinci ani, aceasta ar deveni mult mai puternică decât în prezent. Acest lucru ar însemna că Polonia ar trebui să cheltuiască și mai mult pentru apărare și să devină o societate militarizată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fostul consilier i-a mai spus lui Do Rzeczy că afacerile poloneze sunt bine plasate pentru a beneficia de contracte profitabile pentru reconstrucția Ucrainei și că polonezii vor primi un tratament preferențial pentru investiții în țară. El a adăugat că nu vede altă cale pentru reconstruirea industriei armelor ucrainene decât cooperarea cu Polonia.

Arestovych consideră că alianța dintre Polonia și Ucraina are potențialul de a „monopoliza tranzitul dintre Asia și Europa și, de asemenea, dintre Marea Neagră și Marea Baltică”. El a confirmat că există un consens deplin în Ucraina cu privire la refuzul de a acorda orice concesii teritoriale Rusiei și că nici măcar un atac nuclear rusesc nu va distruge hotărârea poporului ucrainean.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki, care s-a aflat la Kiev săptămâna trecută, a ridicat problema exhumării victimelor masacrului din Volânia și au existat rapoarte potrivit cărora Ucraina ar fi gata să ridice suspendarea lucrărilor de săpături în acest sens. Cu toate acestea, ucrainenii insistă că specialiștii lor ar trebui să fie implicați în aceste lucrări și că acest lucru nu este posibil în prezent, deoarece sunt angajați în alte sarcini legate de războiul actual care are loc în Ucraina. Morawiecki a asigurat că Polonia nu va lăsa problema să se odihnească și că adevărul despre masacrul din Volânia trebuie dezvăluit în întregime.

În iunie anul trecut, în mass-media din Polonia s-a afirmat că autoritățile poloneze sunt pregătite să atenueze disputa cu privire la modul în care liderul naționalist al UPA, Stepan Bandera, este glorificat în Ucraina și că s-ar concentra în schimb asupra comandanților UPA direct implicați în masacrul din Volânia.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Aline, Rusia a interzis limba romana in Moldova ! A rusificat-o si a numit-o “moldoveneasca”. A rupt Transnistria de sub autoritatea Chisinaului si a ocupat-o militar. A blocat si blocheaza in continuare efortul de reunificare statala a romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului . Nu te deranjeaza de loc lucrurile astea? Nu te revolta? Iti place s-o auzi pe Zaharova cum ne da lectii de istorie si lingvistica si cum ameninta Moldova ca va avea soarta Ucrainei? Ce fel de roman esti tu , daca nu-ti doresti unirea Basarabiei cu Romania ,nici nu te doare de soarta limbii romanesti in Transnistria ocupata, in schimb mori de grija drepturilor rusofonilor din Ucraina?

  2. Polonia are datoria de a sprijini Ucraina care a fost invadată pentru că a interzis limba rusă pentru 8 milioane de ruși schimbând Constituția după o lovitură de stat portocalie făcută de ONG-uri care a dat jos guvernul votat legitim inclusiv de cetățenii din Crimeea și Donbass.

    e important pentru Zelensky să moară și polonezi pentru aceste idealuri, nu doar ucraineni.

  3. Slavi din vest , mai mincinosi , mai perfizi decit cei din est ? Daca au reusit ei sa vinda si armele primite de la tatucul de peste ocean ? Asta zice multe despre tradare , despre tadatori !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE