Geoffrey Hinton, expert în rețele neuronale artificiale, este la Google din martie 2013, când gigantul tehnologic a achiziționat DNNresearch Inc., compania sa de la acea vreme. Acum, el și-a anunțat plecarea de la Google pentru a putea vorbi liber despre pericolele AI, conform Notebookcheck.
Geoffrey Hinton a dezvăluit într-un interviu pentru The New York Times că a părăsit Google, după un deceniu alături de companie. Motivul pe care l-a menționat este conflictul de interese cauzat de statutul său de angajat Google și dorința sa de a vorbi despre riscurile inteligenței artificiale.
Deși a fost implicat în cercetări legate de inteligența artificială pentru o parte semnificativă a vieții sale, Geoffrey Hinton a fost, de asemenea, îngrijorat de impactul negativ pe care munca sa l-ar putea avea asupra omenirii. El a postat următorul mesaj pe Twitter:
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Azi, în NYT, Cade Metz sugerează că am părăsit Google pentru a putea critica Google. De fapt, am plecat pentru a putea vorbi despre pericolele AI”, a scris Hinton.
În trecut, Hinton s-a poziționat împotriva finanțării militare a proiectelor de inteligență artificială, făcând petiții împotriva armelor autonome letale. S-a alăturat companiei Google în martie 2013, când gigantul tehnologic a achiziționat DNNresearch Inc., startup-ul său care își concentra majoritatea eforturilor pe învățarea automată pentru recunoașterea imaginilor. Sub Google, munca a continuat și a avut un impact profund asupra capacităților de căutare a fotografiilor motorului de căutare și nu numai.
De curând, Elon Musk și un grup de experți au cerut un moratoriu de 6 luni asupra cercetării privind inteligența artificială. Un alt specialist în AI a avertizat asupra riscurilor enorme la adresa omenirii pe care le exercită inteligența artificială.
Reamintim în acest sens că un robot AI a încercat să ia legătura cu alte mecanisme similare pentru a crea o alianță împotriva omenirii și a detona bombe atomice. De asemenea, un belgian s-a sinucis după ce a vorbit mai mult timp cu un robot de inteligență artificială.
Nu se știe cum funcționează creierul dar aitistul fericit face rețele neuronale. O altă înfricare, praf în ochii noștri, abaterea privirii de la lucruri cu adevărat însemnate.