ACTUALITATEForumul Economic Mondial de la Davos: Prețurile la combustibil trebuie să crească...

Forumul Economic Mondial de la Davos: Prețurile la combustibil trebuie să crească și mai mult pentru a „salva” democrația. Schimbările climatice înseamnă declinul democrației

Forumul Economic Mondial (FEM) de la Davos a publicat luni un document prin care își asumă anumite poziții referitoare la crizele lumii moderne. Documentul leagă „schimbările climatice” de „declinul democrației”, spunând că prețurile la combustibil ar trebui să crească și mai mult pentru a „salva” democrația, relatează Reuters.

Textul celor de la FEM susține că, în ultimii 15 ani, democrația a fost în declin la nivel mondial, iar pentru a proteja și promova libertatea, „democrațiile conducătoare trebuie să-și consolideze economiile și să protejeze libertatea”.

Aceștia consideră că ignorarea progresului către o „economie cu emisii scăzute de carbon ar putea pune democrațiile în pericol economic mai mare, nu mai puțin”, în timp ce repetă cererea unor activiștilor de mediu care cer companiilor să nu mai investească în combustibili fosili.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Organizația propune impunerea unor taxe pe combustibilii fosili, care ar descuraja companiile să se mai bazeze pe aceștia și să facă tranziția înspre forme mai „verzi” de energie.

În luna iunie, ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat că România s-a angajat să înceteze producerea de energie electrică pe bază de lignit și huilă, până la data de 31 decembrie 2030.

Țările membre ale Uniunii Europene au aprobat sfârșitul motoarelor termice, începând cu 2035, impunând astfel motoare 100% electrice. România ceruse UE să amâne cu cel puțin cinci ani acest termen limită. Țara noastră are două fabrici de mașini: Dacia la Mioveni și Ford la Craiova. Închiderea acestor industrii ar duce la un dezastru economic pentru țara noastră.

La solicitarea câtorva țări, printre care Germania și Italia, cei 27 au convenit totuși să ia în considerare o posibilă undă verde în viitor pentru tehnologii alternative, cum ar fi combustibilii sintetici sau motoarele hibride reîncărcabile, dacă acestea fac posibilă atingerea obiectivului de eliminare completă a emisiilor de gaze cu efect de seră la vehicule.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate