ACTUALITATEScriitorul Alexandru Petria: Fiindcă avem pielea albă, nu înseamnă că suntem în...

Scriitorul Alexandru Petria: Fiindcă avem pielea albă, nu înseamnă că suntem în liga ticăloşilor, care sunt experţi în spoliat popoare

Scriitorul Alexandru Petria a comentat gestul fotbaliștilor echipei naționale a României de a îngenunchea pentru Black Lives Matter la meciul amical cu Anglia.  De menționat este că totuși, doi fotbaliști români, Nicolae Stanciu și Ionuț Nedelcearu, au refuzat acest gest.

Petria afirmă că românii nu au nicio datorie față de persoanele de culoare, pentru că nu facem parte dintre popoarele care i-au abuzat.

„Că tot nu-s capabili de fotbal, tricolorii români au îngenunchiat înaintea unui meci amical în Anglia, pentru mișcarea „Black Lives Matter”. Probabil cred că așa-s în rând cu lumea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sigur, fotbaliștii nu-s suspectabili de inteligență excesivă, dar, totuși, nu scrie în fișa postului să fie chiar fără circumvoluţiuni cerebrale, cârpe ale corectitudinii politice.

Felicitări lui Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu, care au refuzat mascarada!

Pentru ce s-au umilit, de fapt? Te umileşti cerându-ţi iertare pentru un păcat, o nedreptate, o greşeală. Care este nedreptatea pe care le-au făcut-o românii negrilor? I-am avut ca sclavi pe moşii? Le-am ocupat şi jefuit ţările? Am avut colonii în Africa? Nu i-am lăsat să intre în magazinele unde intram noi, ori i-am obligat să stea pe locurile din spate în autobuze? Nu. Ba, din contră, pe vremea lui Ceauşescu, România a ajutat nu ştiu câte state africane, cu bani şi utilaje industriale şi pentru agricultură. Nu ţineţi minte câţi studenţi congolezi sau din alte părţi au fost studenţi pe burse sau pe bani puţini, în ultimele decenii ale comunismului, în Cluj, Iaşi, Bucureşti etc?

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Occidentalii au datorii faţă de cei de culoare, pentru că i-au jefuit şi-i jefuiesc şi acum. Nu noi.

Fiindcă avem pielea albă, nu înseamnă că suntem în liga ticăloşilor, care sunt experţi în spoliat popoare.

„Black Lives Matter” este o mişcare extremistă. Ca s-o spun direct- sunt rasişti, deşi predică lupta împotriva rasismului. Este o greşeală să le accepţi pretenţiile. Şi românii n-au ce căuta în această poveste.

Orice bărbat care îngenunchează, în afara momentului când îşi cere iubita de soţie sau în timpul rugăciunii, este un penibil. Iar România are o naţională de fotbal dublu penibilă. De rezultate sunt jalnici, să se milogească ies în față. Problema e că, având tricolorul pe tricouri, umilindu-se ne umilesc pe fiecare”, a comentat scriitorul.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...