vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEFondurile europene pentru dezvoltarea României ar putea fi date UDMR. Dan Tanasă:...

Fondurile europene pentru dezvoltarea României ar putea fi date UDMR. Dan Tanasă: Asta au făcut și sunt foarte mândri. Românii lipsesc din prioritățile lor

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este condus la acest moment de Cseke Atilla, reprezentatul UDMR. Reprezentanții maghiarilor în Parlamentul României au mai primit, în decembrie 2020, ca urmare a coaliției cu PNL și USR, Ministerul Mediului și Ministerul Tineretului și Sportului.

Deputatul AUR Dan Tanasă atrage atenția că, în prezent, după ce Guvernul Florin Cîțu a fost demis, PNL negociază cu UDMR pentru a le da maghiarilor Ministerul Fondurilor Europene, un minister vital pentru următorii ani în România, mai ales că exercițiul bugetar 2021-2027 abia a început. De asemenea, Planul Național de Redresare și Reziliență al României este implementat tot de Ministerul Fondurilor Europene.

Dan Tanasă a explicat, într-un videoclip publicat pe pagina de Facebook, pe ce s-a axat UDMR în cele 10 luni de când conduce Ministerul Dezvoltării:

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„După negocierile din decembrie, UDMR a primit Ministerul Dezvoltării. Luni întregi, dezvoltarea României a fost pe mâna Ungariei, pentru că UDMR acționează deja de mult timp ca o filială locală a Fidesz.

Ai zice că cei de la UDMR fac treabă, însă nu. Dacă vă uitați pe Hotărârile de Guvern, de când au luat ministerul, au adoptat, cu asta se și laudă, nu mai puțin de 27 de HG-uri prin care au implementat simbolistică locală, steaguri și steme în Harghita și Covasna. Românii lipsesc de pe această simbolistică locală, spre exemplul steagul municipiului Sfântu Gheorghe, steagul județului Covasna, etc.

Românii din Covasna, din Sfântul Gheorghe nu sunt reprezentați și iată că acum, după sute de ani în care românii nu au avut niciun drept în Transilvania, cu UDMR la conducerea României, suntem tot acolo. Dacă intrați pe pagina oficială a UDMR-ului, veți vedea că sunt foarte mândri de aceste HG-uri“, a precizat deputatul AUR.

UDMR vrea acum Ministerul Fondurilor Europene

„Ulterior, îl ascultăm pe Kelemen Hunor care ne spune că România nu respectă drepturile minorităților, în condițiile în care UDMR, care nu participă la Ziua Națională, va încasa 7 milioane de euro de la Secretariatul General al Guvernului.

Ca să înțelegeți până unde sunt în stare să meargă PNL, PSD și USR, au ajuns să dea dezvoltarea României pe mâna UDMR-ului, practic pe mâna Ungariei. Acum negociază să dea Ministerul Fondurilor Europene la UDMR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ei fac doar acțiuni împotriva Statului Român și care se fac cu acordul PSD și PNL, lucruri care se întâmplă de 30 de ani. Lumea spune că politicienii UDMR sunt din alt material, dar nu, sunt din același material și, de fapt, au și dovedit în repetate rânduri. Nu poți să zici că România respectă drepturile minorității maghiare când îl pune pe Kelemen Hunor vicepremier, dar nu mai respectă drepturile când Kelemen Hunor trebuie să participe la Ziua Națională a României sau la Ziua Imnului.

Pe termen lung, cui servește acest fapt? După sute de ani în care românii au fost scoși din istorie, nu aveau niciun drept în Transilvania, iată că acum, cu mâna PSD și PNL, românii sunt scoși de pe simbolistica locală. Nu poți să te comporți ca și cum ei nu ar exista“, a conchis deputatul Dan Tanasă.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE