ACTUALITATEPrahova: Copilul care a leșinat la școală a murit la spital

Prahova: Copilul care a leșinat la școală a murit la spital

ACTUALIZARE 16:15 Cu toate insistențele medicilor, copilul a murit. Potrivit primelor informații, prezentate de Ilona Rizea, șeful Inspectoratului Școlar Județean, la Digi24, elevului i s-a făcut rău la ora de religie marți, 16 februarie, după ce s-a plâns de dureri de stomac: „Învățătoarea a chemat asistenta medicală, care a început manevrele de resuscitare. Copilul leșinase”.

Rizea spune că s-au verificat camerele de supraveghere ale școlii și nu există niciun incident în care să fi fost implicat copilul. ISU Prahova a explicat că la fața locului a intervenit un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă cu medic din cadrul UPU, care a transportat copilul la spital, în stop cardio-respirator. Decesul a fost consemnat la Spitalul de Pediatrie. „Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, copilul a decedat”, a declarat, pentru Observatorul Prahoveean, dr. Dan Sîmpălean, managerul Spitalului de Pediatrie. Potrivit lui Sîmpălean, echipa de medici de la Camera de Primiri Urgențe, care a preluat pacientul, a fost informată că elevul are un istoric medical cardiac.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un copil de 10 ani a leșinat, marți, în timpul orelor de la o școală din Ploiești. I s-au făcut manevre de resuscitare și a fost dus la spital.

IPJ Prahova anunță că polițiștii au fost sesizați că la o școală din Ploiești, un elev de clasa a doua, un băiat în vârstă de 10 ani, ar fi leșinat în timpul cursurilor.

A fost chemat un echipaj al ambulanței, fiind făcute manevre de resuscitare.

Băiatul a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Cei de la Ambulanța Prahova spun că nu au date despre circumstanțele care au dus la apariția stopului cardiac.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT