marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Cine sunt extremiștii? Rapperii francezi au lansat un videoclip ultraviolent...

VIDEO | Cine sunt extremiștii? Rapperii francezi au lansat un videoclip ultraviolent în care amenință că o vor ataca pe Marine Le Pen și îl vor ucide pe Jordan Bardella

Un nou videoclip rap anti-Adunarea Națională (RN) care prezintă un colectiv de 20 de rapperi populari din Franța, conține versuri ultraviolente, îndreptate către Marine Le Pen, nepoata ei Marion Maréchal și liderul RN, Jordan Bardella.

Unele dintre replici includ: „Marine și Marion, curvele, bate aceste femei în călduri cu un băț”. Un alt vers spune clar: „Jordan, ești mort”.

Alte replici violente includ: „Dacă vin fasciștii, merg cu un calibru mare”. Referirea este clară la o armă de foc ce va fi folosită împotriva RN.

Piesa a fost produsă de 20 de rapperi populari din Franța. Printre aceștia se numără Fianso, ISK, Alkpote și Akhenaton. Cântecul se numește „No pasarán”, care se traduce prin „They will not pass” în engleză. Numele amintește de sloganul scandat de spaniolii de stânga împotriva guvernului Franco care a condus Spania în anii 1930.

Videoclipul conține și imagini cu Marine Le Pen, Jordan Bardella și alte personalități politice de dreapta.

Cântecul ultraviolent și misogin a primit laude strălucitoare din partea presei franceze. Reprezentanții mass-media nu nu au menționat totuși și versurile brutale ale cântecului.

Le Parisian, de exemplu, l-a contactat pe Fianso, unul dintre rapperii implicați, și l-a citat într-o manieră strălucitoare.

„Am participat la această piesă pentru că am crescut în moștenirea rapului francez, foarte ascuțit, angajat și care m-a inspirat foarte mult”, a spus el. „Cultura își spune cuvântul și se dorește să se exprime pe această tipologie de subiecte. A fost foarte important pentru mine să particip. Sunt din generația în care rap-ul nu se disociază de mesaj”, a precizat el.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. Jordan Bardella e mai lache decat Macron,

  ” -Esti un bulangiu stiu stiu stiu, ..
  Du-te naibi fă ca esti mare bulangiu!

  -De ce mă jignesti?
  Că si tu esti lăchici!
  Sâc sâc sâc si cred ca te oftici

  -Mă oftic că m-ai inselat
  Cu o femeie macar de era bărbat

  -Taci din gură m-am enervat pe tine
  Te dau in judecată că esti mai lache ca mine”

  -adica bisecsual,
  ok?

 2. Franța nu știe să fie fascistă. Dacă vreun politician va incerca discrininări ori restrângerile drepturilor cetățenești, va arde impreună cu Bastilia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE