Corina Crețu susține că va solicita cetățenia Republicii Moldova în semn de solidaritate față de momentele grele prin care trec cetățenii de peste Prut. De asemenea, aceasta a precizat că are origini basarabene, din partea maternă.
„După cum știți, m-am născut la București, am crescut în Ardeal, în satul Tranis din județul Salaj, unde s-au născut Tatăl meu și bunicii mei dinspre Tata. Sunt puternic legată de Ardeal și de oamenii săi minunați.
În același timp, abia după 1990 am avut ocazia sa merg in Republica Moldova și sa vizitez plaiurile narate ale bunicilor mei dinspre Mama, care avea sub doi ani atunci când familia ei s-a refugiat in Romania.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Romania este și rămâne tara mea, sufletul și inima mea, locul in care m-am născut, m-am format ca om și pentru ale cărei interese m-am luptat toată cariera mea. Am militat si militez pentru dezvoltarea țării, am aprobat in calitate de Comisar European proiecte de miliarde de euro pentru dezvoltarea României. Reprezint cu mândrie și cinste acum interesele României in Parlamentul European. Indiferent de pozițiile politice pe care le-am ocupat și le ocup, interesele oamenilor din Romania și creșterea calității vieții lor au fost și vor fi întotdeauna in centrul preocupărilor mele.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Având însă în vedere circumstanțele extraordinare și vremurile dramatice pe care le trăim, astăzi am decis, în semn de solidaritate față de momentele grele pe care le traversează cetățenii Republicii Moldova și drept omagiu adus refugiaților care fug din calea războiului, în semn de recunoștință pentru bunicii mei și străbunicii mei dinspre Mama, să demarez pregătirea dosarului pentru a solicită, pe lângă cetățenia Română, și pe cea a Republicii Moldova, în temeiul articolului 12 din Legea cetățeniei a Republicii Moldova.
Sper că voi reuși să depun curând documentele necesare care atestă statutul meu de urmașa a bunicilor mei care s-au născut pe teritoriul Republicii Moldova și s-au refugiat după 1940 din Basarabia, așa cum se solicită în Legea cetățeniei în vigoare, adoptată de Parlamentul de la Chișinău și promulgată de Președintele Republicii (…)”, a scris Corina Crețu pe Facebook.