marți, martie 5, 2024
ACTUALITATECum să faci țăndări o comunitate: deciziile DESPOTICE ale Mitropolitului Olteniei au...

Cum să faci țăndări o comunitate: deciziile DESPOTICE ale Mitropolitului Olteniei au dus la ÎNCHIDEREA unei biserici și la revolta credincioșilor chiar în preajma Sărbătorilor

O parohie din Târgu Jiu, Gorj, este închisă în acest post al Crăciunului, după ce Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu (foto centru), a schimbat acum jumătate de an preotul care a construit lăcașul și care este foarte iubit de oamenii locului.

Haosul a început în luna iulie, după ce Mitropolia Olteniei l-a schimbat pe preotul Cosmin Barză de la parohia Sf. Varvara din Târgu Jiu, stârnind revolta credincioșilor.

Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, a numit un alt preot, dar credincioșii nu i-au permis acestuia să slujească.

În urma protestelor oamenilor, Mitropolia l-a schimbat și pe acesta,  realizând subit, că respectivul nu îndeplinea „condițiile” necesare pentru slujire.

În luna noiembrie, Mitropolia Olteniei, a numit un al doilea preot, dar nici acestuia, credincioșii nu i-au permis să intre în biserică. Totul s-a întâmplat chiar de Sfântul Andrei, o mare sărbătoare pentru români.

S-a ajuns la amenințări cu Poliția, de ambele părți, dar până la urmă biserica a rămas închisă.

Biserica, care are hramul Sf. Varvara, a rămas închisă chiar de ziua sa de hram. (foto jos)

Mitropolitul Olteniei taie și spânzură fără să țină cont de credincioși

Totul se petrece în Mitropolia Olteniei, acolo unde ÎPS Irineu a instituit un regim autoritar, în care deciziile sunt luate în funcție de interesele acestuia, ignorându-se complet părerea credincioșilor.

ÎPS Irineu a stârnit un scandal național, după ce a distrus obștea de la Mănăstirea Frăsinei, județul Vâlcea.

Nici acolo, protestele îndelungate ale credincioșilor nu au folosit la nimic.

Mitropolitul este acuzat că și-a instalat „în teritoriu” protoierei a căror principală preocupare este să „mulgă” bani parohiile, astfel că preoții fără „aptitudini economice”, sunt înlocuiți din comunitățile pe care le-au crescut și uneori format, cu „manageri”.

În cazul de față, protopopul în cauză este Ionel Câmpeanu (foto dreapta), un personaj care, după spusele multora, nu are ce căuta în preoție, darămite într-o poziție în care decide soarta unor comunități.

Câmpeanu a fost criticat, fără precedent, într-o scrisoare deschisă adresată Mitropoliei Olteniei, încă din 2012 și publicată de presa locală.

Protopopul braconier

Atunci, un număr de preoți și credincioși îl acuzau pe Câmpeanu de comportament imoral, mai precis de organizarea de „chefuri monstru” la moșia sa, cu lăutari și femei.

Mai rău, aceste lucruri s-ar fi făcut cu fondurile Protoieriei, inclusiv „doamnele” participante fiind transportate cu mașinile Bisericii.

În mod stupefiant, Mitropolia Olteniei a răspuns că nu anchetează cele spuse, pentru că scrisoarea deschisă nu era „semnată”.

Mitropolia nu a ridicat un deget nici când protopopul Câmpeanu a fost anchetat de Poliție pentru braconaj și nerespectarea armelor și munițiilor. Inițial, preotul a spus că folosea arma doar la tir, dar polițiștii au aflat că vânase căpriori.

Mai recent, protopopul a fost acuzat că a cumpărat, pentru protoierie, un teren la un preț mult peste valoarea pieței, doar pentru că proprietarul face parte din familia primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Acum câteva zile, presa locală relata cum protopopul Câmpeanu a scos 5 elevi ai Liceului Teologic, de la ore, pentru a-i căra marfa pe care o cumpărase.

De fapt, principalele „calități” ale protopopului în sarcina se află biserica închisă, sunt faptul că este fratele primarului comunei Runcu, un politician influent în județ și că este reprezentantul unor grupuri de interese economice din zonă.

De altfel, multe întâlniri preoțești la care participă însuși ÎPS Irineu se desfășoară într-un restaurant din Târgu Jiu, deținut de un personaj apropiat – economic – de protopop. Patronul respectiv este abonat la contracte cu Mitropolia Olteniei privind reabilitarea clădirilor acesteia. O rudă de-a afaceristului a fost numită, cu dedicație, șef al Liceului Teologic din Târgu Jiu.

Situația este și mai revoltătoare, dacă ținem cont de faptul că Mitropolia Olteniei deține multe clădiri, inclusiv de patrimoniu, pe care le lasă în paragină, dar în același timp, cere bani de la credincioșii unui județ sărac pentru reabilitarea bisericilor afectate de cutremurele din Gorj.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. semnele vremurilor de pe urma.. clericii au ajuns ca mirenii si mirenii ca dracii.
    Totusi nici mirenii care fac scandal in biserica nu sunt crestini adevarati.

  2. Data viitoare când mai primiți informatii de la domnul Bordeiasi Ionut, nu le mai publicați, verificați în prealabil.
    Acestea sunt informații false, aruncate în presa de dumnealui, drept răzbunare pentru destituirea din funcția de preot și profesor în urma scandalurilor și reclamațiilor la politie ale fostelor eleve cărora le scria în miez de noapte. Adică un preot-profesor- pedofil !
    Cu stima și respect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE