joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEVIDEO | După haosul creat la Frăsinei, Mitropolitul Olteniei a stârnit revolta...

VIDEO | După haosul creat la Frăsinei, Mitropolitul Olteniei a stârnit revolta credincioșilor din Târgu Jiu. Un preot îl acuză grav pe ÎPS Irineu: Mi-a vorbit ca unui gunoi. Am sentimentul că minte precum respiră

Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, este acuzat dur de un preot din Târgu Jiu, după ce ierarhul l-a demis, pe nepusă masă, din funcția de paroh al bisericii pe care a construit-o de la zero (foto jos).

Credincioșii s-au revoltat și au făcut front comun cu părintele Cosmin Barză (foto). De teama oamenilor, noul preot și protopopul Ionel Câmpeanu s-au temut să vină la parohia Sfânta Varvara să anunțe schimbarea.

Părintele Barză le-a vorbit credincioșilor prin ce a trecut și a lansat acuzații extrem de dure la adresa Mitropolitului Irineu.

El l-a acuzat pe acesta și pe principalul său colaborator din Gorj, părintele Ionel Câmpeanu că mint „precum respiră”.

„Am stat precum ghiocelul în fața lui, dar el a crezut că sunt prost că stau așa în fața lui. Dar de-acum înainte mă va auzi, mult și bine mă va auzi. Suferă Hristos când vede că-i destrami obștea și Biserica.

De ani de zile aud atâtea minciuni de la cei care conduc Biserica în Oltenia, încât am sentimentul că se minte precum respiră și am zis „Până când să vă mai rabd”? Înghețați apele cu minciunile.

A știut Mitropolitul că sunt operat și m-a sunat. M-a sunat viclenește, după operație. Mi-a zis că mă așteaptă, după Sfinții Apostoli (sărbătoarea – n.r.), să facem actele pentru biserica de cea mare. N-am apucat să mă duc, că m-a destituit”, a spus părintele Barză la biserică.

Despre protopopul Ionel Câmpeanu, mâna dreaptă a lui Irineu în Gorj, părintele Barză a spus că este ca un travestit.

„M-a sunat „marele” protopop al Gorjului, Câmpeanu, care conduce Biserica din Gorj precum un travestit. Așa cum un travestit, din bărbat în femeie sau din femeie în bărbat, nu are nimic din cele pe care zice că le are, așa acest protopop al Gorjului are din cele ale mafioților sau din cele ale celor fac afaceri, dar din cele ale preoției, nimic nu are”, a spus părintele Barză.

Preotul spune că ÎPS Irineu i-a vorbit în „stilul caracteristic”.

„L-am sunat, evident, pe Înaltu’ și mi-a vorbit în stilul caracteristic că și cum aș fi un gunoi în fața lui. Am fost împreună cu fetița mea la el și am plecat cu ea de acolo plângând. Când am întrebat-o de ce plânge, fetița mea a spus că face asta deoarece nu a văzut pe nimeni, niciodată, care să îmi vorbească așa urat ca mitropolitul. Nu am crezut vreodată că cineva te va umili cum te-a umilit omul acesta, a spus fata mea. Nu vă puteți imagina cum m-am simți eu. Sunt eu umil și smerit că așa am învățat de la Hristos, dar nu vreau să fiu umilit”, a completat părintele Barză.

În locul său a fost numit paroh Theodor Constantin Anițescu, care îndeplinea până acum funcția de jurist la Teatrul Elvira Godeanu din Târgu Jiu. Conform presei locale, motivul numirii lui Anițescu ar fi relația de prietenie pe care Mitropolitul o avea cu tatăl acestuia, ambii fiind colegi de seminar.

Credincioșii din parohie nici nu vor să audă de schimbare și le-au transmis, în biserică, mitropolitului și protopopului „să plece ei!”.

Părintele Barză, un preot curajos

Părintele Barză este cunoscut drept unul dintre cei mai dedicați preoți din Gorj. El este printre puținii din județ care slujește sfânta liturghie în fiecare zi. În perioada pandemiei, a fost foarte apropiat de credincioși, înfruntând restricțiile autorităților.

Astfel, el a devenit apreciat de târgu jieni, care umplu biserica „Sf. Varvara” din Târgu Jiu.

Haos la Frăsinei

Mitropolitul Olteniei vine după scandalul creat la Mănăstirea Frăsinei, acolo unde a făcut praf obștea.

Deciziile lui ÎPS Irineu au stârnit revolta credincioșilor, cazul „Frăsinei” ajungând de notorietate națională.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

 1. “Casa Mea se va numi casa de rugaciune, iar voi ati facut din ea o pestera de talhari !!!”Trebuie aplicata aceeasi metoda ca atumci: biciul si afara din Biserica toti bulanii si masonii care au pus mana pe conducerile nationale, regionale si locale-patri,mitro,episco.
  Din nefericire,Iisus a lasat knutul din mana…

 2. Acest Mitropolit al Olteniei, Irineu si Theodor Constantin Anițescu trebuie dati afara din BOR. Astia nu pot fi numiti preoti.

 3. Domnul episcop are putere în cer și pe pământ. Face cam ce vrea puterea lui.
  Ce sa mai comentam. Daca s a cocoțat acolo , cu efort, cum sa mai de-a înapoi.
  Nu mai poate. Călărește pe ape multe.
  Cine l ar chema din locul în care se a cocoțat. Nu, va merge înainte. Va da dovezi că preotul acela este un înșelat. ( Cred că l a înșelat episcopul, deci diavolul nu are nici o vina)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate