EDUCAȚIEȘcoala pe criză!

Școala pe criză!

Se peste 30 de ani încoace,  educația în România a fost pe ultimele locuri ca interes pentru clasa politică, doar în campaniile electorale siropoase și pline de visuri mărețe ale strașnicilor noștrii candidați era adusă în prim plan. Ca vorba aia din popor, să dea bine !

Trec alegerile, ei aleși , noi? Ce-i cu noi? Așteptăm până la următoarele alegeri, că doară-doară o fi ceva !

Acum în pandemie am văzut și mai mult ca oricând că dascălul este practic imposibil de înlocuit de computer.  Asta, dacă elevul  beneficiază de așa ceva. Că de nu are , statul îi promite ajutor …..că nu-l doare gura….cică teleșcoală. Si de nu are nici curent în casă? Ce? Care- problema? Să se uite la televizor (Vorba Monicăi Anisie – pedeapsa lui Dumnezeu pe noi ) ! Un ministru unic și să sperăm ca așa va și rămâne .

Dacă are PC, e bine. Dar e problemă cu netul –dacă cade. Daca acasă mai sunt 3 frățiori mai mici și în camera este parc de joacă in timpul orelor. Eh, fii atent la ore , dacă poți ! Deci, un lucru e sigur! Dacă vrei carte , du-te la școala. Online-ul fiind doar un simulacru ieftin de învățământ inventat de politicieni că să mai facă reduceri de cheltuieli prin școli , ca tot s-a scumpit curentul și gazele. Ne întrebăm cu toții , cum o fi de bun un medic-chirurg care a făcut școala online? Sau un inginer constructor?. Sau Doamne ferește , să ajungi într-un spital construit de un inginer ce terminat Politehnica online și să te mai opereze și un medic cu medicina online! Măcar groparul să știe meserie bine și popa care să te trimită într-un loc cu verdeață, unde nu mai este nicio durere !

Un lucru este  sigur cu 2.83/100 nu poți cere performanțe și nici măcar rezultate decente și asta se vede mai ales când ne uitam la mult-iubiții noștri aleși , că doar știm cu toții că mulți dintre ei s-au ostentenit prin Universități bune , licee de top , ba  mai mult au luat unii si doctorate muncite din greu …..la copy-paste . Că o vorbă  înțeleaptă spune , greșelile medicilor le găsești în cimitir și ale profesorilor în Guvern. Doar nu degeaba te culci sănătos si te poți trezi mort (Citat dintr-o ilustra politrucă, mai bine nu era ! )  sau chiar dacă mori, o faci pentru sănătatea ta și pentru tine, nu pentru alții ! (O altă înțepată. Pardon, înțeleaptă )!

Deci, nu ne rămâne decât să sperăm la o școala cu prezență fizică , cu dascăli pregătiți și respectați. Pentru că așa cum arată școala de azi , așa va arăta societatea de mâine !

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...