luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEEuroparlamentar român: Nu o să fiu niciodată de acord să tăiem 15...

Europarlamentar român: Nu o să fiu niciodată de acord să tăiem 15 – 20 din becurile sau din consumul României ca să salvăm pe altcineva. În momente de criză, scapă cine poate

Europarlamentarul român Mihai Tudose spune că în vremuri de criză nu se mai poate vorbi de „solidaritate europeană” și că fiecare țară este pe cont propriu.

„Uitaţi-o! În momente de criză, scapă cine poate. (…) V-am dat exemplu cu măscuţele, cu vaccinurile. Întâi eu cu ţara mea. Niciuna nu a zis am nevoie de zece pastile pentru zece bolnavi, am zece pastile şi îmi opresc eu cinci şi îşi dau şi ţie cinci. Întâi mi-am dat la ai mei şi după aia mai vedem. Dacă mai am două, îşi dau şi ţie una”, a afirmat Tudose la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

El a mai zis că nu o să fie de acord ca România să mai taie din consum pentru a-i ajuta pe alții. Tudose a înțepat țările occidentale care foloseau gazul rusesc pentru a crește economic, iar acum cer solidaritate de la celălalte.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„9% este ponderea gazului rusesc în Europa astăzi din 40%. S-au mai schimbat lucrurile. Ăla care şi-a construit toată economia când lua gaz de şase ori mai ieftin decât luau alţii ceea ce le potenţa competitivitatea economică, produsele lor erau mai ieftine şi aduceau mai mult profit, atunci nu eram solidari? Nu prea eram nu? Ei s-au bazat doar pe sursa aia şi acum au o problemă. Noi, care nu am beneficiat de beneficiile, scuzaţi jocul de cuvinte, de atunci, acum stăm un pic mai în picioare. E o problemă, trebuie să fim solidari. Am înţeles, o să fim solidari. România a exportat alaltăieri două mii de megawaţi. În regulă dăm la export, dar nu o să fiu niciodată de acord să tăiem 15 – 20 din becurile sau din consumul României ca să salvăm pe altcineva”, a mai afirmat Mihai Tudose.

Afirmațiile acestuia vin în contextul apelurilor la economisire din partea Comisiei Europene. CE a propus o reducere obligatorie a consumului de electricitate cu 10%. În orele de vârf, consumul va trebui să scadă cu 5%

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate