ACTUALITATEPS Ignatie, despre participarea la slujbe: Proba dragostei este să-i întâlnim pe...

PS Ignatie, despre participarea la slujbe: Proba dragostei este să-i întâlnim pe cei pe care îi iubim. Cine Îl iubește pe Dumnezeu merge să-L întâlnească în Biserică

Trăirea credinței în adâncul inimii, în discreție, nu exclude participarea la slujbele Bisericii, ci dimpotrivă, prezența la Liturghie este semnul cel mai firesc al autenticității credinței, a spus, duminică, părintele Ignatie, Episcopul Hușilor.

Duminică, 8 noiembrie 2020, de Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Părintele Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat, alături de Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Sfânta Liturghie, la Catedrala din Orăștie, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Episcopiei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de ierarhul Hușilor, care a explicat fragmentul evanghelic ce relatează vindecarea femeii bolnave de doisprezece ani și învierea fiicei lui Iair.

Părintele Ignatie a remarcat credința profundă și discretă a femeii care s-a atins de hainele Mântuitorului cu convingerea că gestul ei este suficient pentru a se vindeca.

Însă, a precizat părintele Ignatie, trăirea credinței în adâncul inimii, în discreție, nu exclude participarea la slujbele Bisericii, ci dimpotrivă, prezența la Liturghie este semnul cel mai firesc al autenticității credinței.

„În privința trăirii credinței în taina inimii, găsim o mică viclenie, pusă în față de seculariști, de cei care contrastează cu adevărul de credință. Ni se pune întrebarea: «de ce este nevoie să veniți la biserică, de ce trebuie să mergeți în pelerinaje, pentru că Îl puteți trăi pe Dumnezeu în inima voastră?»

Este o viclenie, care ne poate prinde ușor în mreaja ei. Sunt mulți oameni care vin sporadic la biserică, dar care spun că sunt credincioși. Nu prea merg la biserică, dar afirmă că Îl trăiesc pe Dumnezeu în adâncul inimii lor.

Este evident că nu avem căderea să punem la îndoială o astfel de mărturisire, însă ne putem gândi că maniera în care acela își trăiește credința că este aidoma cu cel care spune despre o anumită persoană că o iubește, că ține la aceea, că are o comunicare specială, dar nu vrea să se întâlnească niciodată cu ea. Nimeni  nu va crede așa ceva.

Proba dragostei este să-i întâlnim pe cei pe care îi iubim. Dragostea însăși ne dă impulsul lăuntric să-i întâlnim pe cei pe care îi iubim. La fel, în lumea credinței, cine spune că are o relație personală cu Dumnezeu va vrea să Îl întâlnească în casa Sa, în biserică”, a explicat părintele Ignatie.

Disperarea, deznădejdea poate fi convertită într-o credință puternică și ne poate face martorii unei minuni pe care mintea nici nu o poate gândi, a subliniat părintele Ignatie.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...