miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEEști bizon? Mănânci PITON ca să salvezi planeta, îndeamnă un studiu /...

Ești bizon? Mănânci PITON ca să salvezi planeta, îndeamnă un studiu / Oamenii sunt îndemnați să populeze regiunile cu ȘERPI

Un studiu care a analizat ratele de creștere a peste 4.000 pitoni reticulați și birmani din două ferme mari din Thailanda și Vietnam, susține că a mânca din carnea acestei târâtoare ar fi o alternativă ecologică la carnea de pui, vită sau porc, scrie G4 Media.

„Treci cuțitul de-a lungul spatelui șarpelui și aproape că obții un fileu de 4 m lungime. Carne albă și fermă, fără oase. Și apoi depinde de modul în care îl pregătești. L-am mâncat la grătar, în curry, ca biltong și, da, este grozav.”, a spus Dr. Daniel Natusch, unul dintre realizatorii studiului (disponibil aici).

În captivitate, un pui de piton bine hrănit își poate dubla dimensiunea în câteva săptămâni. Până la prima sa aniversare, acesta poate avea o lungime de 4 m, iar Natusch și colegii săi au descoperit că aceste creaturi pot acumula peste 45 g de greutate corporală pe zi.

În ceea ce privește transformarea proteinelor pe care le consumă în proteine care pot fi consumate de oameni, șerpii depășesc cu ușurință toate celelalte specii de animale studiate până acum, inclusiv vacile, porcii și găinile, dar și somonul și greierii.

Sunt de aproximativ nouă ori mai eficienți decât păsările de curte și de peste 30 de ori mai eficienți decât bovinele, ceea ce înseamnă că au nevoie de mult mai puține proteine pentru a produce o cantitate echivalentă de carne, producând, de asemenea, mai puțin CO₂ și metan, potrivit studiului.

„Acesta este un sistem alternativ de creștere a animalelor care trebuie luat în serios”, a declarat Natusch. „Nu spunem neapărat că toată lumea ar trebui să înceteze să mai mănânce carne de vită și să se întoarcă la pitoni, dar trebuie să existe o conversație despre faptul că aceștia au un loc mai important în producția agricolă”.

Acesta are tot felul de idei năstrușnice, dintre care una ar fi introducerea creșterii șerpilor în noi regiuni de pe glob. În sprijinul afirmațiilor sale, Natusch aduce argumentul, oarecum ironic, că șerpii pot fi hrăniți cu…cârnați. Adică un produs făcut dintr-o carne „poluantă” precum porcul sau puiul.

Fermele mai mari [din Vietnam și Thailanda] îi hrănesc cu cârnați, de obicei”, a spus Natusch. „Au acces la abatoare și ferme de porci, așa că acele ferme îi hrănesc cu lucruri precum capetele de pui care sunt aruncate de la abatoarele de păsări și care altfel ar fi incinerate”.

În zonele rurale din Asia de Sud-Est, gospodăriile pot ține „câțiva șerpi sub pat” și îi hrănesc cu șobolani prinși în orezării, a adăugat el.

Anterior, oamenilor li s-a transmis că în locul cărnii tradiționale de pui sau de vită, ar fi preferabilă „mâncarea din gândaci”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Doctorul pe care il citati de la G4media e de fapt doctor un filozofie , director al unui centru de biodiversitate. Asta e suficient ca sa nu va mai uitati in gura lui si a celor de la G4media care promoveaza asemenea lingai globalisti. Case close!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE