miercuri, februarie 1, 2023
ACTUALITATEEpiscopul Macarie al Europei de Nord a vorbit despre „fratele nostru în...

Episcopul Macarie al Europei de Nord a vorbit despre „fratele nostru în credință”, Novak Djokovici: Oare am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public, să fie exclus din comunitate? VIDEO

Episcopul ortodox român al Europei de Nord, PS Macarie,  a vorbit în cadrul sfintei liturghii oficiate duminică, 16 ianuarie, despre cazul sportivului sârb, Novak Djokovici.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întrebat, când în istorie, un om sănătos a fost considerat un pericol pentru comunitate, așa cum s-a întâmplat cu Djokovici în Australia.

„Am observat că în vechime, leproșii erau marginalizați și ostracizați. Din nefericire, în numele binelui comun, în zilele noastre, chiar și cei sănătoși și cei curați, sunt ostracizați și sunt considerați un pericol pentru societate.

Iată vedem cu ochii noștri ce se întâmplă cu un sârb, cu un frate de-al nostru, în credință, cu unul dintre cei mai buni jucători din tenisul mondial, Novak Djokovici, pe care l-am pomenit și acum la Dumnezeiasca liturghie.

Oare am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public, să fie exclus din comunitate? Nu cred.

Tocmai de aceea trebuie să ne rugăm pentru cei care suferă pe nedrept. Din nefericire, în ochii puternicilor acestor lumi, sunt vinovate victimele, nu persecutorii”, a spus PS Macarie al Europei de Nord.

Cuvântul ierarhului român vine în contextul în care numărul 1 mondial, Novak Djokovici, a fost expulzat din Australia, pe motiv că reprezintă un pericol pentru societate, pentru că este nevaccinat, chiar dacă este perfect sănătos.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

6 COMENTARII

 1. Este cu siguranta frate in credinta, in cel mai rau caz aflat intr-o ratacire.

  Puteti sa va rugati, doamna Camelia, ca nu doare. Desi, ca sa functioneze, ar tb sa doara…

  Cunosc DJ care s-au intors catre credinta prin rugaciunile altora. Celebritatea te cam suge de vlaga duhovniceasca si poti face si alegeri gresite uneori

 2. daca episcopul Macarie practica si el yoga si iese cu guri in oras, da, este fratele dansului de credinta. Altfel, multi ortodocsi vad ca merg dupa fenta.

   • Daniel si alti preoti cu epoleti mai ascunsi sau mai la vedere s-au vaccinat (cel putin declarativ, ceea ce e mult mai grav), ce credeti, ar trebui sa ii urmam ?

    • Patriarhul Daniel s-a vaccinat, ca și 99% din populația României, în copilărie. Despre alte vaccinuri, nu știm. Eu vă recomand să ascultați de duhovnicul dvs și să lăsați judecata despre cine e sau nu e ortodox în seama lui Dumnezeu. Duhovnicul, la rândul lui, ascultă de ierarh și așa mai departe.Așa funcționează Biserica.

     • sugerati ca Biserica e un fel de Coreea de Nord duhovniceasca, in care fiecare trebuie sa asculte orbeste de superior, este exact ce se doreste acum la sfarsit. Cand clericul e in dezacord cu invatatura Sfintilor Parinti, trebuie atrasa atentia. Eu nu o sa ascult de un ierarh sau un duhovnic care ne spune ca un yogin este fratele nostru de credinta. Practicand yoga el deja s-a lepadat de ortodoxie in fapt, nu e nevoie de o lepadare verbala. Cine da un simplu search pe google vede cat de ortodox este Djokovici, nu e nevoie sa ai vreun doctorat in teologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate