duminică, aprilie 27, 2025
ȘTIRIDouă cutremure în trei zile în Gorj. Se termină seismele din Oltenia?

Două cutremure în trei zile în Gorj. Se termină seismele din Oltenia?

spot_img

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat doar două cutremure cu epicentrul în Gorj, între 1 martie și 3 martie, după cum se precizează pe siteul care monitorizează activitatea seismică recentă.

Conform acestui site, pe 28 februarie de la ora 10:07 a avut loc un cutremur de 2,8 grade pe scara Richter, cu epicentrul în Gorj, iar pe 1 martie nu s-a înregistrat niciunul.

Aceasta este o premieră în ultimele două săptămâni pentru gorjeni, pentru că de pe 13 februarie zona a fost zguduită zilnic de mai multe cutremure. Conform specialiștilor de la INCDFP, s-au înregistrat peste 900 de replici de la seismul inițial.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

După ziua de pauză, în Gorj s-a mai înregistrat un singur seism de 2,3 grade, joi 2 martie. Reamintim că oamenii de știință locali au anunțat că nu cunosc cauzele pentru care această zonă, a devenit, brusc, seismică.

Pe 14 februarie a avut loc un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, care a produs pagube materiale.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

  1. cutermure de 2-3 grade sunt mereu si nu se mai dadea nicio stire. Aproape e la fel ca pe vremea covidului cand se raportau zilnic racelile.

      • Uite ca acum m-am obosit sa urmez acel link si constat ca este vorba de : ” Directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu” – care sigur nu e om de stiinta local. Asta ca sa nu mai pomenesc ca ce a scos el pe gura, nu pare nici pe departe o explicatie a unui om de stiinta, ci bla-bla de bodega din 9 mai, zona Katanga, desi cred ca esti prea tanar ca sa intelegi la ce regiune “geografica ” ma refer! Si atunci, ma repet: exista oameni de stiinta locali? Ca aia de la Bucuresti, directorul INFP, m-au umplut complet de respect. Asa ca… eu cred ca te bagi degeaba in seama.

        • Nu e evident că e vorba oamenii de știință locali, adică din România? Ideea de „local” poate apărea numai în contrapunere cu „străin”. Că doar nu există oameni de știință prahoveni vs oameni de știință harghiteni, etc. Cred că ești singurul care a înțeles că „local” se referă la județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE