ACTUALITATETurismul românesc în perioada interbelică. Cât costa o cameră pe litoral, la...

Turismul românesc în perioada interbelică. Cât costa o cameră pe litoral, la Târgu Jiu sau în Micul Paris, în 1934

În 1934, turiștii români sau străini nu ezitau să călătorească și să își petreacă concediile în România, fapt confirmat de oferta bogată de cazare din perioada respectivă.

Într-o informare transmisă Ambasadei României la Washington, și păstrată în Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, sunt prezentate tarifele camerelor de hotel din principalele orașe ale României.

Aceste informații erau utilizate de diplomații români din Statele Unite ale Americii pentru promovarea turismului din țara noastră în rândul călătorilor și turiștilor americani, informează Arhivele Diplomatice, într-o postare pe Facebook.

Să vedem cât costa cazarea în România interbelică, potrivit sursei citate:

Turiștii ce vizitau Aradul în anul 1934, aveau de plătit 350 de lei pentru un apartament cu salon, dormitor și baie, pentru o zi de cazare la „Hotel Central”. Pentru cei mai puțin pretențioși, se găseau camere, dar fără baie, la 100 de lei la „Cornul Vânătorului”.

Turiștii care vizitau litoralul românesc se puteau caza la Constanța,  unde existau mai multe hoteluri, precum „Regina”, „Budevard”, „Central”, „Elita” sau „Grand”. Prețurile porneau de la 110de lei,  pentru camerele fără baie, ajungând până la 220 de lei pentru camerele cu baie, la care se adăugau mai multe costuri suplimentare pentru lumină (10 lei) sau un pat în plus (50 de lei).

În Chișinău, turiștii se puteam caza la „Hotel Palas” sau la „Hotel Londra” cu 140-180 de lei.

În Micul Paris, așa cum era considerat Bucureștiul în perioada interbelică, prețurile ajungeau la 800 de lei pentru o zi de cazare la hoteluri celebre în întreaga lume, precum „Athene Palace” sau „ Grand”.

Pentru călătorii ce aveau nevoie de o noapte de cazare în Târgu Jiu, hotelierii cereau de la 40 de lei, pentru o cameră fără baie, până la 80 de lei, pentru un apartament cu două camere și cu baie, la „Hotel Central”.

Celebrul hotel „Împăratul Românilor” din Sibiu avea o ofertă care pornea de la 100 de lei, pentru o cameră fără baie, până la 300 de lei, pentru un apartament cu două camere cu baie.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...