sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATETurismul românesc în perioada interbelică. Cât costa o cameră pe litoral, la...

Turismul românesc în perioada interbelică. Cât costa o cameră pe litoral, la Târgu Jiu sau în Micul Paris, în 1934

În 1934, turiștii români sau străini nu ezitau să călătorească și să își petreacă concediile în România, fapt confirmat de oferta bogată de cazare din perioada respectivă.

Într-o informare transmisă Ambasadei României la Washington, și păstrată în Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe, sunt prezentate tarifele camerelor de hotel din principalele orașe ale României.

Aceste informații erau utilizate de diplomații români din Statele Unite ale Americii pentru promovarea turismului din țara noastră în rândul călătorilor și turiștilor americani, informează Arhivele Diplomatice, într-o postare pe Facebook.

Să vedem cât costa cazarea în România interbelică, potrivit sursei citate:

Turiștii ce vizitau Aradul în anul 1934, aveau de plătit 350 de lei pentru un apartament cu salon, dormitor și baie, pentru o zi de cazare la „Hotel Central”. Pentru cei mai puțin pretențioși, se găseau camere, dar fără baie, la 100 de lei la „Cornul Vânătorului”.

Turiștii care vizitau litoralul românesc se puteau caza la Constanța,  unde existau mai multe hoteluri, precum „Regina”, „Budevard”, „Central”, „Elita” sau „Grand”. Prețurile porneau de la 110de lei,  pentru camerele fără baie, ajungând până la 220 de lei pentru camerele cu baie, la care se adăugau mai multe costuri suplimentare pentru lumină (10 lei) sau un pat în plus (50 de lei).

În Chișinău, turiștii se puteam caza la „Hotel Palas” sau la „Hotel Londra” cu 140-180 de lei.

În Micul Paris, așa cum era considerat Bucureștiul în perioada interbelică, prețurile ajungeau la 800 de lei pentru o zi de cazare la hoteluri celebre în întreaga lume, precum „Athene Palace” sau „ Grand”.

Pentru călătorii ce aveau nevoie de o noapte de cazare în Târgu Jiu, hotelierii cereau de la 40 de lei, pentru o cameră fără baie, până la 80 de lei, pentru un apartament cu două camere și cu baie, la „Hotel Central”.

Celebrul hotel „Împăratul Românilor” din Sibiu avea o ofertă care pornea de la 100 de lei, pentru o cameră fără baie, până la 300 de lei, pentru un apartament cu două camere cu baie.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE