ACTUALITATEEpava unei drone Bayraktar, folosită de armata ucraineană, a fost găsită la...

Epava unei drone Bayraktar, folosită de armata ucraineană, a fost găsită la Sulina. MApN a anunțat autoritățile de la Kiev

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat autoritățile de la Kiev, după ce a a fost găsită epava unei drone Bayraktar, între Sulina și Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de țărm. Din primele cercetări ale Forțelor Aeriene Române, epava, care poartă însemnele Forțelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament la bord, relatează Hotnews.

Oficialii MApN susțin că aceasta s-a prăbușit în spațiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acțiunilor desfășurate în perioada 7-8 mai. Ulterior, a fost purtată de curenți către apele teritoriale ale României. Astfel, autoritățile din Kiev au fost anunțate în legătură cu acest incident, a transmis MApN, prin intermediul unui comunicat de presă.

România nu se implică militar în războiul dintre Rusia și Ucraina, potrivit președintelui Klaus Iohannis, însă, ajută ultimul stat, civil. De asemenea, o parte din exporturile Ucrainei se face prin România, pe cale feroviară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Dronele Bayraktar sunt  produse de Turcia  și au fost folosite de armata ucraineană, în prima săptămână a lunii mai, pentru a distruge două nave rusești de patrulare din clasa Raptor, lângă Insula Şerpilor, notează sursa citată.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Potrivit sursei citate, dronele Bayraktar le-au fost extrem de utile armatei ucraineane, pentru a face față atacurilor rusești, cu precădere pe Insula Șerpilor.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...