ACTUALITATEEmil Boc: Cred că Biserica nu trebuie scoasă din viața noastră, este...

Emil Boc: Cred că Biserica nu trebuie scoasă din viața noastră, este parte a spiritualității românești. Dacă nu am carantinat orașul, nu se închid nici școlile

Emil Boc, primarul Clujului, a vorbit într-o emisiune la Aleph News despre ce se întâmplă cu școlile din Cluj-Napoca în această perioadă. Edilul a spus și ce îi așteaptă pe clujeni de Paști, mai exact ce decizii va lua în legătură cu mersul la biserică, informează Mediafax.

„Nu ne-am jucat de-a șoarecele și pisica, pentru că nu are nu are niciun ros, că înnebunim oamenii. Am spus foarte clar nu se carantinează orașul pentru că nu este cazul. Nu se închid școlile pentru că le legăm de carantină. Dacă nu am carantinat orașul, nu se închid nici școlile!

Copiii merg în continuare la școală cum au mers până acum. Sperăm ca măsurile pe care le avem acum, combinat cu ce va ieși la nivel național să nu ne oblige în viitorul apropiat să luăm alte decizii. Am încredere în clujeni că, împreună, putem depăși această perioadă și să rămânem fără carantină și cu școli deschise în perioada următoare. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Eu spun așa: oamenii, cu respectarea regulilor stabilite de autorități, vor merge la biserică și este firesc să fie așa. Cred ca biserica nu trebuie scoasă din viața noastră, este parte a
spiritualității românești. Cu respectarea acestor reguli prin care să nu punem în pericol sănătatea celorlalți, viața religioasă trebuie să-și urmeze și ea cursul. Eu nu sunt adeptul măsurilor extreme. Unii să trăiască, ceilalți să nu trăiască. Eu cred că, prioritizând lucrurile și găsind acea cale de mijloc, putem să mergem mai departe.”, a declarat primarul liberal al Clujului, Emil Boc.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Ce frumos a vorbit omul acesta! Sper să fie sincer…
    Dumnezeu să-l lumineze și binecuvinteze! Și să-i lumineze și pe ceilalți și pe noi, că Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT