vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEDr. Răzvan Constantinescu și Iulian Capsali au anunțat că se retrag din...

Dr. Răzvan Constantinescu și Iulian Capsali au anunțat că se retrag din Coaliția pentru Națiune. În două luni au plecat trei din cei patru membri fondatori ai partidului

Medicul Răzvan Constantinescu și publicistul Iulian Capsali se retrag din Coaliția pentru Națiune (CPN).Anunțul a fost făcut de dr. Răzvan Constantinescu,  care a precizat că motivele despărțirii sunt legate de diferențele de viziune dintre ei și președintele partidului, avocatul Dan Chitic.

„Dragi prieteni,
Eu și Iulian am decis să ne retragem din Coaliția pentru Națiune.
Viziunea noastră cu privire la ceea ce ar trebui să fie această construcție politică, precum și modul de a dezvolta un partid, diferă mult de cea a lui Dan, cu care, din păcate, nu am reușit să ajungem la un numitor comun. Coaliția pentru Națiune a pornit la drum cu un balast de efectiv (celebrii ”traseiști politici”) și ideologic (democrație participativă prost înțeleasă), iar timpul ar fi adâncit, probabil, compromisurile care nouă ni s-au părut inacceptabile. Am sperat să rezolvăm problemele pe parcurs, dar nu am găsit sprijinul necesar. Este o eroare care ne va fi învățătură de minte pentru viitor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Povestiri rusești de Crăciun – Antologie și vei contribui la susținerea libertății ideilor

Știm cât de mulți v-ați pus speranțele în noi și, de aceea, vom construi, de pe o bază solidă, o alternativă pornită de la principiile și valorile pe care deja le-am enunțat, comune cu ale voastre. Vă asigurăm că suntem aceiași pe care-i știți de mulți ani și în care v-ați pus încrederea. Politica nu ne va schimba cu nimic; niciodată nu vom face compromisuri de care să ne fie rușine.
Vocile ”binevoitoare”, pe care le veți auzi și acum – fie că-s ale sistemului, fie că-s ale celor care ne-ar vrea în afara luptei – nu pot estompa apartenența unora la structuri, nici cinstea și curățenia altora. Faptele vorbesc pentru noi, nu vorbele.
Vom reveni cu lucruri cât se poate de concrete. Foarte curând.
Doamne ajută!”, a scris Răzvan Constantinescu.

După plecarea lui Aurelian Popa și anunțul celor doi, CPN a pierdut trei membri fondatori în doar două luni de existență oficială. CPN s-a lansat oficial pe 24 septembrie.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

 1. ce nu e de la Dumnezeu nu dainuieste.. Se foloseau de ortodoxie in scopuri politice dar niciunul nu e ortodox.
  Decat o ortodoxie schimonosita, mai bine niste atei cinstiti.

 2. Inca o dovada ca miscarile nationaliste in Romania nu au nici o sansa. Se sparg in grupuri si grupulete care nu se inteleg intre ele, pana la diluare. Am senzatia ca nu mai este nici o speranta in a se alcatui o forta nationalista puternica si sustinuta, care sa mature de pe scena istoriei gruparea infractionala PSD-PNL-UDMR. Nu este suficient sa te imbraci in costum popular si sa critici UE, neomarxismul sau pe adversarii politici. E nevoie de mult mai mult!

 3. Chiar daca au iesit amandoi odata si sunt prieteni, nu sunt la fel! Dl. dr. Constantinescu este singurul din CpN care dorea sa fie statuata doctrinar ortodoxia, in stilul curajos care l-a si consacrat ! In schimb, dl Capsali, in stilul “diplomatic” caracteristic, s-a opus! A se vedea, in acest sens, corespondenta dintre ei publicata de Aurelian Popa.
  Deci, nici dl Iulian Capsali nu este chiar ceea ce vrea sa para desi, altfel scrie:
  “Încercarea de acomodare a Bisericii bimilenare la globalism, adică duplicitatea, nu are nicio legătură cu spiritul evanghelic. Nu există pericope în care Mântuitorul să îndemne la așa ceva. Nici măcar una. Dimpotrivă, Domnul Hristos ne îndeamnă să nu uităm că această viață este trecătoare, iar creștinul trebuie să trăiască mereu cu un pas în Veșnicie. La finalul Fericirilor, Domnul subliniază: “Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri”. (Matei 5;12)”
  https://www.activenews.ro/opinii/CAZUL-VASILE-BANESCU-AMANAREA-ESTE-NEFASTA-177681
  Singura Biserica bimilenara este cea Ortodoxa, deci… !
  Tot dl Capsali cenzureaza cu nonsalanta pe Activenews (nu e singurul!) orice comentariu care ii strica narativul, indiferenr cat de argumentat, politicos si la obiect este. Dumnezeu sa il ierte!

 4. va vedem cu ce se bat cei 3,
  cu cine s-au batut:

  ” Japonia a ieșit din starea de urgență pe 14 mai. Pe 15 mai au fost 83 de cazuri noi, iar pe 18 mai – doar 20. ”

  -desigur, luna mai 2020,
  doar prin COINCIDENTA Romania a fost bagata in starea de urgență
  si a iesit tot in 14 mai 2020….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE