marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEAlexia, fetița de 15 ani rămasă fără mâini în urma unui grav...

Alexia, fetița de 15 ani rămasă fără mâini în urma unui grav accident auto, s-a întors la școală după ce medicii i-au pus mâinile la loc: Dovada că minunile există

Alexia Tudose(foto centru) este o fetiță de 15 ani, care în urma unui grav accident rutier a rămas fără mâini. În urma accidentului, fetiței i-au fost amputate ambele mâini.

Din fericire, la Spitatul de Copii Sfânta Maria din Iași, medicii au reușit să-i replanteze mâinile, în urma unei operații de peste 20 de ore. Uimitor este că fratele fetiței, Eric (6 ani) a avut tăria de caracter să-i caute mâna stângă a fetiței și a găsit-o între fiarele autocarului.

Tatăl celor doi copii i-a mulțumit medicului Sidonia Susanu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sidonia Susanu. Un inger printre oameni. Cuvintele sunt prea mici pt a putea exprima si pt a putea descrie on astfel de om. Nu stiu daca as putea eu ca părinte sa pot multumi indeajuns acestui inger.Alexia are doi ingeri. Frățiorul ei Eric Tudose si doamna doctor Sidonia Susanu, un înger de la Dumnezeu trimis din rai pentru a face rai pe pământ pentru oameni”, a spus tatăl fetei.

La rândul său, dr. Sidonia Susanu (foto dreapta), coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastică și Respiratorie din cadrul Spitalului de Copii Sfânta Maria din Iași, a precizat că fetița va mai avea nevoie de operații în viitor, de recuperare, dar drumul este spre bine.

„Din fericire, intervenția chirurgicală, până în acest moment, putem spune că a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt devascularizat. Fetița este detubată, respiră singură. Sperăm într-o evoluție bună a copilului. Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară și de acoperire a defectelor cutanate, ale mâinii, ale membrului superior drept, dar noi suntem convins că evoluția ulteroară va fi cu reluarea funcționalității mâinilor, ambelor mâini superioare,în proporție de aproximativ 85%. Va avea nevoie de un program susținut de recuperare, de kinetoterapie și fizioterapie, dar faptul că s-a putut interveni foarte repede și s-a putut revasculariza foarte repede, cât și vârsta foarte tânără a pacientei ne încurajează să sperăm evoluția va fi foarte bună”, a precizat medicul.

La nici două luni după intervenția chirurgicală care a avut loc în luna decembrie, Alexia Tudose a revenit la școală, alături de colegii săi de la Colegiul Național „A.T. Laurian”.

„Dovadă că minunile există…E dmineață. E cam răcoare. Dar e o nouă zi…E azi. Alături de cei mai faini puștani din Laurian, îmbrățișând-o pe Alexia…Bine ai revenit în banca ta, fată dragă”, au scris colegii pe internet.

În accidentul din decembrie trecut au fost implicați membrii Ansamblului Folcloric „Flori de măr” din Curtești. Aceștia au pornit cu autocarul spre Slobozia, unde aveau să participe la un festival de folclor. Din păcate, la Pașcani autocarul a derapat, a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat. 12 minori și 13 adulți au avut nevoie de îngrijiri medicale, fetița de 15 ani fiind cea mai grav rănită.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE